Whatsapp'Ta Birinin Sizi Sildiğini Nasıl Anlarsınız ?

Selen

New member
Whatsapp’ta Birinin Sizi Sildiğini Nasıl Anlarsınız? Bir Hikaye Paylaşmak İstiyorum

Geceyi sabaha bağlarken, telefonumun ekranına bakıp tekrar tekrar aynı mesajı okudum. O kadar basit bir şeydi aslında, bir mesaj, ama anlamı… İşte orada her şey değişti. “Nasılsın?” diyordum ona. Ama bu soruyu göndermeden önce biraz duraksadım. “Acaba hâlâ mesajlarımı görüyor mu?” diye düşündüm. Yıllarca konuştuğumuz, dertleştikçe içimizi döktüğümüz, bazen birbirimizi kırdığımız ama sonunda hep barıştığımız bir insan… Şimdi bir mesajla, belki de hiç almayacağı bir mesajla kalakaldım. Ama o an fark ettim ki, bazen birinin Whatsapp’tan sizi silmesi, kaybolan yalnızca mesajlar değil, bir ilişkiyi, bir dostluğu veya bir geçmişi de silmek anlamına gelebilir.

Bu yazıda, belki de biraz sizleri de içine alacak bir soru soruyorum: Whatsapp’ta birinin sizi sildiğini nasıl anlarsınız? Çünkü her şeyin ardında duygusal bir anlam vardır. Bu yazıyı, bir kaybın, bir ilişkinin izlerini sürerek paylaşmak istiyorum. Belki de biz hep birlikte bu anlamı daha iyi anlayabiliriz.

Erkekler ve Kadınlar: Farklı Bakış Açıları

Erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımını çok iyi bilirim. Onlar bazen duygusal bir durumu anlamaktan çok, olayı “çözüme kavuşturma” amacındadırlar. O yüzden Whatsapp’ta birinin sizi sildiğini anladıklarında, ilk yaptıkları şey sorunun kökenine inmek, nedeni bulmak ve bunu anlamak için mantıklı bir yol izlemektir. Bir mesajın yanıtını almadıklarında, önce akıllarına gelen şeyler; “Acaba internetim mi yoktu?”, “Yanıt almadım çünkü WhatsApp’ı kullanmıyor olabilir mi?” veya “Mesajı yanlışlıkla mı gönderdim?” gibi çözüm odaklı düşüncelerdir. Erkekler bu tarz durumları mantıklı bir çerçevede anlamaya çalışırlar, duygusal açıdan da bazen pek derinleşmeden, çözüm aramayı tercih ederler.

Kadınlar ise bu durumu çok farklı bir şekilde algılarlar. Onlar, birinin sizi sildiğini anladıklarında, genellikle duygusal bir bağ kurarak, o kişinin size dair hissettiklerini sorgularlar. Sadece bir mesajlaşma durumu değil, belki de bir ilişkideki sessizliğin arkasındaki nedenlere yoğunlaşırlar. Onlar için, mesajı görmemek veya yanıt vermemek, kişisel bir anlam taşır. Bu durumda, geçmişte paylaşılan anıları, o kişiyle geçirdiğiniz zamanı düşünürler. Kadınlar, yalnızca durumu çözmeye çalışmak yerine, duygusal bir bağ kurarak anlamaya çalışırlar.

Bir Mesaj, Bir Kaybolan Dostluk…

Bir sabah, uzun zamandır konuşmadığım bir arkadaşımla WhatsApp’tan bir mesaj göndermeye karar verdim. Şüpheli bir şekilde o an her şey durakladı. Onunla ne kadar çok şey paylaştığımızı, ne kadar çok zaman geçirdiğimizi hatırladım. O kadar uzun bir zaman olmuştu ki, sanki bir yabancıya mesaj atıyormuşum gibi hissettim. Mesajı gönderdim, ama cevap gelmedi. Bunu normal bir şey olarak gördüm, belki de kişi meşguldür diye düşündüm. Ancak ertesi gün aynı şey oldu. Bir gün sonra yine hiçbir yanıt yoktu.

O an, bir şey fark ettim: Bu kişinin, WhatsApp’ta “son görülme” bilgisi de silinmişti. Artık “çevrimdışı” olduğunda, önceki gibi bir mavi tik simgesi görmüyordum. O zaman, “Acaba beni sildi mi?” sorusu kafamda dönmeye başladı. Bu kadar uzun süre sonra gelen sessizlik, kaybolan bir dostluğun, belki de bir ilişkinin işareti olabilir miydi? İlk başta bu soruya yanıt aramaya çalışmadım, çünkü çözüm odaklı düşünmek yerine o kaybolan bağın anlamını hissetmeye başladım. Yavaşça o anı kabul ettim; bazen birinin sizi sildiğini bilmek, geçmişe ait bir parçanın kaybolduğunu kabul etmek gibi bir şeydi.

Sizi Sildiğini Anlamanın İpuçları

Birinin sizi Whatsapp’ta sildiğini anlamanın çeşitli yolları vardır, ama bu, genellikle çok karmaşık bir duygu sürecine dönüşür. Birincisi, mesajlarınızı hiç almazsanız veya çok geç bir yanıt alırsanız, bir şeylerin değişmiş olduğunu hissedebilirsiniz. Eğer o kişi, önceki zamanlardaki gibi yanıt vermezse veya eski sohbetlerinizde “okundu” bilgisi değişmezse, burada bir ipucu olabilir.

İkinci olarak, o kişinin profil resmini veya durumunu görmemeniz de bir belirti olabilir. Eğer daha önce gördüğünüz profil fotoğrafı aniden kaybolduysa veya bir kişi sizi sildiyse, durumunuza tamamen farklı bir bakış açısı getirebilir.

En belirgin işaretlerden biri de, birinin WhatsApp’ta sizi doğrudan aradığında telefonunuzun çalmamasıdır. Eğer her şey yolundaysa, telefonunuz çalmalı ve mesajla bildirilen sesli yanıt ekranına ulaşmamalısınız. Eğer birinin sizden haberi yoksa veya sizden kaçıyorsa, artık mesajlarınız kaybolur ve o kişiyle iletişim kurmak daha zor hale gelir.

Hikayemizi Paylaşmak ve Yorumlarınızı Duymak İsterim

Hikâyemi paylaşırken, belki siz de geçmişte benzer bir deneyim yaşamışsınızdır. Whatsapp’ta birinin sizi sildiğini anlamak, çoğu zaman yalnızca bir mesajlaşma durumu olmaktan çıkar, bir ilişkiyi, bir dostluğu kaybetmek, bazen bir geçmişi sonlandırmak gibi bir anlam taşır. Eğer siz de benzer bir durumda kaldıysanız, ya da o kişinin neden sessizleştiğini hiç çözemedinizse, sizin hikayenizi duymak isterim. Yorumlarınızı bekliyorum. Hep birlikte bu duyguyu daha iyi anlayabiliriz.