Tarım Bakanlığı'ndan bir yetkili İNTA'nın yeni başkanı oldu

Zoe

New member
Juan Cruz Molina Hafford'un Salı gecesi Ulusal Tarım Teknolojileri Enstitüsü (INTA) başkanlığından istifasının ardından bugün onun yerine kimin geçeceği açıklandı. Bu yaklaşık Nicholas BronzoviçTarım Ulusal Direktörü olarak görev yaptı.


Ushuaia, Tierra del Fuego'da doğdu, Balcarce Entegre Birimi Tarım Bilimleri Fakültesi'nden ziraat mühendisi olarak mezun oldu. Tarıma olan büyük bağlılığıyla tanınan, Kendisi Kırsal Toplum ve Balcarce Ziraat Uzmanları Derneği üyesidir.. Ayrıca AAPRESID Mar Del Plata-Fangio Bölge üyesidir ve AACREA'da Crea Frontera Grubunun danışmanlığını yapmıştır. Aynı şekilde Buenos Aires ilinin güneydoğusundaki tarımsal üretim ve hizmetlere ilişkin aile şirketinin ortağıdır.


Juan Cruz Molina Hafford, 15 Ekim Salı günü, Ocak 2024'ten bu yana yürüttüğü görevinden istifasını sundu. Bunu Ekonomi Bakanı Luis Caputo'ya hitaben yazdığı bir mektupla yaptı. Görevden ayrılmasına neden olan detaylar açıklanmasa da yetkili, Bakanlığın talep ve önerileriyle “farklılıkları” olduğunu kabul etti.


Her şey gönüllü emeklilik süreci ve aylardır büyüyen organizasyon için önemli bir uyum planı söylentisi çerçevesinde gerçekleşiyor. Ulusal hükümet, Enstitü'nün personelini daha da azaltması için müdüre baskı yapacaktı; Molina Hafford buna karşı çıkıyordu ve bu da onun istifasına yol açacaktı.


Şu ana kadar 6.900 INTA çalışanından 250 kişi gönüllü emekliliğe ayrıldı. Ulusal hükümet başlangıçta 1.300 kişinin işten çıkarılmasını talep etmişti; bu sayı, emeklilik tahminlerinin ardından nihayet 900'e düştü. Ancak son zamanlarda daha fazla düzenleme yapılması gerekecekti.


Kısa mektupta Molina Hafford, INTA Ulusal Yönetim Kuruluna ve “yönetimi sırasında gösterdiği bağlılıktan dolayı tüm ekibine” teşekkür etti. Ve şunu ekledi: “Kaydedilen başarılardan gurur duyuyorum ve INTA'nın Arjantin'in hizmetinde çalışmaya devam edeceğine güveniyorum.”


İlk kelimeler


Puerto Madero'da düzenlenen Fertilizar Asociación Civil etkinliğinde gazeteciler tarafından Hükümetin organizasyonda talep edebileceği en büyük düzenlemeyle ilgili sorulduğunda Bronzovich, “INTA Başkanı olarak söylentilere kapılmayacağım.” yanıtını verdi. “Sana katılıyorumHepimiz gösterdiğimiz çabayı gösterelim Böylece Arjantin içinde bulunduğumuz durumu aşabilir” diye konuştu.


Öte yandan, “hepimizin her zaman tarım sektörü için anahtar olduğunu bildiğimiz, olmaya devam eden ve tüm Arjantinlilerin üstlendiği ve çözümlenmesi gereken zorlukların aynısını üstlenen bir kurumda taahhüt üstlenmekten onur duyduğunu” söyledi. mümkün olan en büyük sorumluluk”


Organizasyonun zorluklarına gelince, bunların Arjantin'dekilerle aynı olduğuna dikkat çekti. “Üretim ve verimliliğin artırılması için her birimiz üzerimize düşen katkıyı yapmalıyız” diye vurguladı. “INTA'yı Arjantin'in ihtiyaç duyduğu kurum haline getirmek için çalışacağız” dedi.


María Beatriz Giraudo ve Nicolás Bronzovich, Fertilizar Asociación Civil'in 30 yıllık etkinliğinde.

Başkan yardımcısı olarak kalacak


María Beatriz “Pilu” Giraudo, Molina Hafford'un istifasının ardından başkan yardımcısı olarak devam edeceğine dair güvence verdi. Fertilizar Asociación Civil'in 30 yılı çerçevesinde “Kurumun başkan yardımcısı olarak devam ediyorum” diye güvence verdi.


Molina Hafford'un işten çıkarılmalarla bağlantılı olarak ayrılacağı yönündeki söylentilere ilişkin olarak, durum hakkında yakında daha fazla netlik kazanılacağını söyledi. “Alınan kararlar ve yönetimde bulunduğumuz bu aylarda yaşadıklarımız hakkında Juan Cruz ile konuşabileceğimiz bir zaman gelecek” diye açıkladı.


Sonra ekledi. “Biliyorsunuz ben eyaletin tamamında düzenleme, araştırma yapılmasını öneren bir hükümetten geliyorum ve bu anlamda INTA olarak bu durumdan kaçmıyoruz.”