Sığır Araştırmalarında Yenilik ve Genetik

Zoe

New member
Arjantin'de tarım sektöründeki en önemli etkinliklerden biri olan Kırsal Serginin 136. edisyonu çerçevesinde Biofarma şirketi, “hayvan besleme ve genetik alanında inovasyon ve teknolojide bir mihenk taşı olduğunu kanıtladığını” belirtti. .” Hayvan beslemede 45 yıldan fazla deneyime sahip olan Biofarma, esas olarak Jesús María, Córdoba'daki Deneysel Hayvan Besleme Merkezi (CENAB) aracılığıyla kapsamlı araştırmalar yoluyla serbest gezinen büyükbaş hayvan üretimini optimize etme çabalarına odaklanmıştır.


Kapsamlı Araştırma ve Genetik Yaklaşım


Arjantin Sığır Genetiği Forumu'nun Rural Expo 2024'te sahaya çıkan 17. Konferansında Ziraat Mühendisi MSc. Juan BollattiBiofarma teknik müdürü , “Genetiğin hayvancılık verimliliği ve karlılığı üzerindeki etkisi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.


Bollatti sergisinde şunları vurguladı: Serbest gezinen sığır eti üretiminde genetiğin önemi ve üç yılı aşkın bir süre önce CENAB'ın açılışından bu yana bu alanda kaydedilen ilerlemeyi sundu.


Arjantin'deki yetiştirici dernekleriyle işbirliği içinde, CENAB 1.000'den fazla boğayı değerlendirdi Yemden yararlanma verimliliği testlerinde Angus, Brangus, Braford, Bonsmara, Hereford ve Limangus gibi ülkenin başlıca ırklarından bazıları belirlendi. Akıllı yemliklerin bulunduğu bölmelerde gerçekleştirilen bu testler, her hayvanın bireysel tüketiminin ölçülmesine olanak tanıyor ve hayvancılık üretiminin verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için önemli veriler sağlıyor.


Hayvan Besleme ve Yönetiminde Yenilikler


CENAB, araştırmalarına büyükbaş hayvan üretiminin tüm yönlerini kapsayan kapsamlı bir şekilde yaklaşmaktadır: beslenme, yönetim, konfor, sağlık ve genetik. Çalışmalar arasında mısır tanesi işleme yöntemlerinin analizi ve hem yetiştirme hem de besi aşamalarında beslenme planlarının uygulanması yer alıyor. Bu yaklaşım, yetiştirmeden bitirmeye kadar üretim döngüsünün her yönünün optimize edilmesine olanak tanıyarak ağıllardaki hayvanların yeterli adaptasyonunu ve refahını sağlar.


Testler şunu gösterdi Doğru beslenme, iyi seçilmiş genetikle birlikte yem dönüşümünü önemli ölçüde artırabilirBöylece daha verimli ve sürdürülebilir üretim sağlanıyor. Irk dernekleriyle birlikte çalışmak aynı zamanda genetiğin üretim verimliliğini ve et kalitesini nasıl etkileyebileceğine dair anlayışın ilerlemesini de mümkün kıldı.


Kasap Biyotipi Denemeleri


Biofarma, farklı biyotiplerin üretkenlik ve kasap performansı üzerindeki etkisini değerlendirmek için bir dizi deneme gerçekleştirdi. Bu çalışmalar göstermiştir ki diğerinden daha iyi bir genetik yokturancak her genetiğin kendine has erdemleri ve kusurları vardır. Önemli olan ihtiyaçlara ve üretim hedeflerine göre uygun biyotipi seçmektir.


Arjantin Limuzin Derneği ve Dr. Aníbal Pordomingo ile işbirliği içinde, Limousin ırkının sığır eti performansındaki farklılığı vurgulayan, kayda değer kas büyümesi ve çeyrekte daha büyük bir oranla biyotip denemeleri gerçekleştirildi.


en yüksek değerdeki kesintilerin bulunduğu arka kısım. Öte yandan, Angus gibi İngiliz ırklarının biyotipleri, piyasada oldukça değer verilen daha fazla kas içi ebru ve yumuşaklık özellikleriyle öne çıkıyor.


Benzer şekilde, Limousin ve Angus (Limflex) arasındaki melezleme, sığır eti performansını et kalitesiyle birleştirerek her iki türün özelliklerini öne çıkaran hibrit bir canlılık göstermiştir. CENAB'da gerçekleştirilen bir diğer testte ise İngiliz danalarının, Amerikan sınıflandırmasına göre gözlenen ebruları ve yüksek orandaki seçme kaliteli sığırları ile bir kez daha öne çıktığı ve böylece farklı kalitede bir ürün elde edildiği ortaya çıktı.


Indica biyotipinin Limangus ile melezlenmesi de umut verici sonuçlar verdi; daha yüksek verimle daha fazla kasaplık yeteneği, daha gelişmiş bir biftek gözü ve daha iyi ebru sağladı. Bu sonuç kısmen melezin gücünden ve bu melez için seçilen türün doğal özelliklerinden kaynaklanmaktadır: 3/8 Limousin x 5/8 Angus.


Indica Çapraz Biyotip


Indica çapraz biyotipi, saf İngiliz ırklarının ısı stresinden muzdarip olmaya başladığı yaz aylarında önemli bir avantaj olan dayanıklılığı ve ısı toleransıyla öne çıkıyor. Indica-melez hayvanlarda daha düşük ısı ölüm oranları görülür, bu da daha fazla üretim verimliliği ve daha iyi hayvan refahı anlamına gelir.


Biyofarma bu direnci hem kış hem de yaz aylarında yapılan testlerle ölçtüYüksek sıcaklık ve nem koşullarında İngiliz cinsi danaların solunum hızlarını artırdığını ve nefes nefese kaldığını, Indica melez hayvanlarının ise aşırı koşullarda bile normal nefes almayı sürdürdüğünü gözlemledi. Bu avantaj, Biofarma'nın 18.000 baş kapasiteli verimli besi yerinde doğrulandı; burada İngiliz sürüsünün performansının yaz boyunca düştüğü, indica melezlerinin ise biraz arttığı gözlemlendi.


Yükselen Bir Cins


Güney Afrika kökenli Bonsmara cinsi, diğer çoğunluk ırklara kıyasla Arjantin'de daha başlangıç aşamasındaki bir cinstir. Bu cins, iyi üreme yeteneklerini ve uysallığını, olumsuz iklim ve sağlık koşullarına karşı doğuştan gelen bir dirençle birleştirir. İngiliz ırklarıyla melezlenmesi ona heterosis gücü ve et üreticisi olarak yetenek kazandırıyor.


Biofarma, CENAB'da bu cinsi üç yıl boyunca boğa denemelerinde test etmiş ve büyüme ve verimlilik açısından oldukça tatmin edici sonuçlar elde etmiştir. Ayrıca hafif ağıl yağlı danalar mükemmel verim değerleri ve kasap verimi göstermiştir.


Gelen büyükbaş hayvanlar


Ekonomik istikrara ulaşma olasılığı ve yem maliyetlerini etkileyebilecek tarımsal ihracat politikalarındaki değişikliklerle karşı karşıya kalan hayvancılık işinin büyük bir kısmı, verimli sonuç ve hayvan biyotipinin uygun seçimiyle tanımlanacaktır.


İzlenebilirlik ve bilgi yönetimine yapılan yatırım, besi ünitelerinin tarihsel sonuçlara göre çiftlik tedarikçilerini belirlemesine olanak tanıyacak ve genetiğe ve kalite yönetimine yatırım yapan yetiştiricilere ekonomik bir bonus elde etme fırsatı sunacak.


Biofarma, bu dönüşümde kilit bir oyuncu olarak konumlanıyor; sürekli yeniliğe ve üreticilerin genetik seçimi iyileştirmesine ve yönetim programlarını optimize etmesine olanak tanıyan değerli verilerin üretilmesine kendini adamıştır. Sürdürülebilirlik ve üretim verimliliğine odaklanan Biofarma, uygulamalı bilimin hayvancılıkta müreffeh ve sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için önemli bir araç olduğunu göstermeye devam ediyor.