Rekor: Meksika açıklarında Pasifik Okyanusu'nda bir “narko denizaltısı” ve diğer teknelerden oluşan bir konvoy tarafından 8,3 ton uyuşturucu ele geçir

Mustafa

New member
Meksika Donanması Cuma günü yaptığı açıklamada, Pasifik Okyanusu'nda tek bir deniz operasyonunda rekor olan 8,3 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdiğini duyurdu. Yetkililer, yasa dışı kargonun altı farklı gemi tarafından ele geçirildiğini, bunların arasında yaklaşık 4.800 poundluk narkotik taşıyan yarı suya batabilen “narkotik denizaltı”nın da bulunduğunu söyledi.

Donanma Bakanlığı bir basın bülteninde, “Donanma personeli, tarihteki bir deniz operasyonunda ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarını temsil eden 8.361 kilogram yasadışı kargo ele geçirdi.” dedi.

Uyuşturucunun niteliğine ilişkin ayrıntı verilmedi ancak değerinin 2.099 milyar peso (yaklaşık 105 milyon dolar) olduğu belirtildi.


Meksika'nın batı kıyısındaki Lazaro Cardenas limanının güneybatısında düzenlenen baskında 23 kişi gözaltına alındı.

Meksika Donanması, Pasifik'te 8,3 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdiğini duyurdu.


Meksika Donanması



Uyuşturucular altı küçük teknede dağıtıldı ve gemilerden biri, genellikle “narko denizaltısı” olarak bilinen, yarı suya dalabilen bir tekneydi ve yetkililer, bunun denizciler açısından “karmaşık” bir operasyon gerektirdiğini söyledi.

Donanma, “Donanma personelinin stratejisi ve yüksek düzeydeki eğitimi, gemiye helikopterle tam hızda hava saldırısını mümkün kıldı; bu, aşırı koşullarda biniş tekniklerinde mutlak ustalık gerektirdiğinden yüksek riskli bir manevradır” dedi.

Tamamen su altına giremeyen yarı suya batabilenler, uluslararası uyuşturucu kaçakçıları arasında popülerdir çünkü bazen kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilmekten kurtulabilirler.

Donanma, “narko denizaltısını” gösteren operasyonun bir düzineden fazla görüntüsünün yanı sıra, bazıları Pepsi logolu ve diğerleri “JK8” etiketli olanlar da dahil olmak üzere iddia edilen uyuşturucuları içeren yüzlerce paketi yayınladı.

Yetkililer, uyuşturucuların yaklaşık 4.800 pound narkotik içeren yarı suya dalabilen bir “narkotik denizaltı” da dahil olmak üzere altı farklı gemide ele geçirildiğini söyledi.


Meksika Donanması



Meksika tarihindeki en büyük uyuşturucu ele geçirmesi, Kasım 2007'de 23 ton Kolombiya kokainini içeriyordu.

Meksika, çok sayıda kartelin ticaretin kontrolü için mücadele ettiği, onlarca yıldır ABD'ye yapılan uyuşturucu kaçakçılığının merkezi olmuştur.

Kıyı açıklarında ele geçirmenin gerçekleştiği Michoacan eyaleti, Meksika'nın en güçlü ve şiddetli suç gruplarından biri olan güçlü Jalisco Nueva Generacion karteli de dahil olmak üzere suç çeteleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Bakanlık, Cuma günü bildirilen son saldırının “günler önce” helikopter desteğindeki yüzey birimleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Baskın yapılan gemilerde, uyuşturucu kartellerinin kontrolündeki bir başka yasa dışı ticaret olan yaklaşık 8 bin 700 litre akaryakıt da bulundu.

Meksika Donanması, Pasifik'te 8,3 tondan fazla uyuşturucu ele geçirdiğini duyurdu.


Meksika Donanması



Yetkililer, 23 Ağustos'ta ülkenin aynı bölgesinde düzenlenen iki ayrı operasyonda yaklaşık 7 ton uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.

Sürekli gözetim operasyonları yürüten Meksika Donanması, 2016 yılında 217 varil biber sosunda kokain sevkiyatı da dahil olmak üzere her türlü uyuşturucu sevkiyatını tespit etti. Bu yılın başlarında Donanma, Pasifik Okyanusu'ndaki iki ayrı baskında yedi tondan fazla şüpheli kokain ele geçirdi. dramatik video açık denizdeki yüksek hızlı kovalamacaları yakaladı.

Meksika onlarca yıldır ABD'ye uyuşturucu kaçakçılığının rotası olmuş ve bu durum farklı uyuşturucu grupları arasında anlaşmazlıklara yol açmıştır.

Ülkenin ilk kadın cumhurbaşkanı Claudia Sheinbaum1 Ekim'de göreve gelen kişi, uyuşturucu kartelleri ve buna bağlı suçlarla mücadelede büyük bir zorlukla karşı karşıya.

Selefi Andres Manuel López Obrador'un “kurşun atmak yerine kucaklamak” stratejisine bağlı kalacağına ve sosyal politikalarla suçla kökünden mücadele edeceğine söz verdi.

Meksika genelinde, hükümetin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele için orduyu görevlendirdiği 2006 yılından bu yana yaşanan şiddet sarmalında 450.000'den fazla insan öldürüldü ve on binlerce kişi de kayıp.



Haberler'den daha fazlası