kilometre taşı niteliğinde bir gelişme

Zoe

New member
Besleyici ve yenileyici. Yüksek protein, nişasta, lipit ve amino asit içeriğine sahiptir. Bu, yumuşatıcı ve antioksidan özellikleriyle öne çıkan, ilaç ve kozmetik endüstrileri için ideal bir tahıl olan yulaftır. Barrow Entegre Deney Çiftliği'ndeki (MDA-INTA) bitki iyileştirme ekibi, 15 yıldan fazla süren araştırmaların ardından bu mahsulün kapsamını genişletmek için glutensiz yulaf geliştirdi.


INTA, yulaf işleyen bir şirket aracılığıyla, Aveno serisi ürünlerin üretimi için özel genetiğe sahip bu yulafı üç yıl boyunca Laboratorios Andrómaco'ya üretiyor ve tedarik ediyor. Buna karşılık, INTA, MDA ve Aveno arasında toprağın biyolojik süreçlerinin yeniden canlandırılmasını ve tarımsal üretimin doğanın dinamikleriyle uyumlu hale getirilmesini teşvik eden yenileyici bir tarım programını ilerletmek amacıyla bir kamu-özel anlaşması imzalandı.


“Buenos Aires Eyaleti olarak, kamu sektörü ve özellikle de MDA tarafından INTA ile birlikte yürütülen araştırmaların özel sektörle yapılan bir anlaşma yoluyla tüketicilere ulaşmasından ve böylece çölyak hastalarına uygun yulafın pazara sunulmasından gurur duyuyoruz. . Böylece, kamu çabası özel çabayla eklemlenerek nüfusun yaşam koşullarını iyileştiriyor” dedi Buenos Aires Eyaleti Tarımsal Kalkınma Bakanı, Javier Rodriguez.


Aveno'nun ürün müdürü Camila Sartori, kamu-özel sektör sinerjisinin altını çizdi ve bunu “başarının anahtarı” olarak değerlendirdi. Bu doğrultuda şöyle açıkladı: “INTA ve MDA tarımsal araştırmalara teknik bilgi ve deneyimleriyle katkıda bulunurken, Aveno inovasyon ve tüketicilere ulaşma kapasitesiyle katkıda bulunuyor. Bu işbirliği, geliştirilen çözümlerin sağlam bir desteğe sahip olmasını ve daha geniş bir kitleye erişmesini sağlıyor.”


Kendi adına, Natalia Carrasco Barrow Entegre Deney Çiftliği'nin (MDA-INTA) yöneticisi şunları vurguladı: “Aveno ürünlerinde kullanılan her yulaf tanesi, Yetiştirici ekibimiz tarafından sıkı seçim. “Genetiği çölyak hastalarına uygun olmayan tüm yulaf tanelerinin yanı sıra diğer tahıl veya diğer türlerden tohumların da ortadan kaldırıldığından emin oluyoruz.”


INTA Yapa Buenos Aires yulafının lansmanı.

Carrasco'nun detaylandırdığı gibi, “15 yılı aşkın bir özverinin ardından bitki ıslahı ve endüstriyel kalite ekibi, sahadan titizlikle seçilmiş, özel genetiğe sahip bir yulaf elde etti. Ayrıca çölyak hastalarına tamamen uygunluğunu garanti altına almak için özel çalışmalar yapıldı.”


INTA araştırmacısı, bu tahılın üretim süreciyle ilgili olarak Yulaf Çiftliği'ndeki bağlılığı vurguladı: “Yulafımız, toprağın biyolojik süreçlerini korumaya ve canlandırmaya odaklanan bir tarım stratejisi olarak yenileyici tarım yoluyla üretiliyor.”


Carrasco bir adım daha ileri giderek şu güvenceyi verdi: “Tarıma yönelik araştırmalardaki kapsamlı bilgi birikimimiz ve deneyimimiz sayesindebitkisel üretim sürecinin her adımında hammaddenin kalitesini ve güvenliğini garanti ediyoruz.. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız ürettiğimiz ham maddelerin kalitesine de yansıyor.”


Sunum Barrow Entegre Deney Çiftliği'nde (MDA-INTA) gerçekleştirildi ve MDA'nın personel şefi yardımcısı Manuel Martín, INTA'nın başkan yardımcısı María Beatriz “Pilu” Giraudo, Andrómaco başkanı Roberto Brea, Buenos Aires tarım portföyünün Üretken İnovasyon İl Müdürü Emiliano Cucciufo ve INTA Buenos Aires Güney Bölge Merkezi Direktörü Horacio Berger, diğer konuklar ve sektör liderlerinin yanı sıra.


Şeffaflık, kalite ve güvenlik: tüketicilerin aradığı şey


Sartori şu güvenceyi verdi:Tüketiciler ürün markalarında giderek daha fazla şeffaflık talep ediyorBu nedenle geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımına ve su ve enerji gibi kaynakların kullanımında sorumlu uygulamaları teşvik eden daha temiz üretim süreçlerine değer veriyorlar.”


Benzer şekilde Aveno, “hassas cilde sahip olduğunu düşünen kişilerin %70'inden fazlası, laboratuvar kalitesinde formüllere doğal içerikler ekleyen ürünler aradığını ve bunun da bizi bu ihtiyaçlara yanıt veren ürünler yaratmaya yönelttiğini” belirtti.


“Bir proje başlatarak birbirimizi güçlendirebileceğimizi keşfettik. onarıcı tarım“, diye belirtti Sartori, temanın değerlerimizle derinden uyumlu olduğunu ancak aynı zamanda INTA ile de ortak çıkarlara sahip olduğunu kabul ederek. “Temel hedefimiz, geleceğin profesyonelleri ve tüketicilerine toprağın yenilenmesi ve tarımsal üretimle ilgili beceri ve yeterlilikleri güçlendirmek ve sağlamaktır.”


Yapa ile yulaf ezmesi


Bitki ıslahı ve endüstriyel kalite ekibi tarafından elde edilen Bonaerense INTA Yapa (Avena sativa L.), özel genetiğe sahip, alanından titizlikle seçilmiş, glutensiz bir yulaftır.


Bu bir mükemmel tahıl üretim çeşitliliğiHektolitre ağırlığının sabit ve 50 kg/hl'den fazla olması gereken, diğer kullanımların yanı sıra yulaf ezmesi endüstrisi için orta döngülü ve çok yüksek kaliteli. Aynı zamanda yulaf işleme endüstrisinin oldukça arzu ettiği bir başka kalite olan yüksek tohum içeriğine (örtüsüz tane) sahiptir.


Yaprak pası gibi yaprak hastalıklarına karşı iyi bir dirence sahiptir ve gövde pasına karşı orta derecede hassastır. Bonaerense INTA Yapa, sektöre yönelik mükemmel kalitesi ile glütensiz olması nedeniyle benzersiz tüketici ve kozmetik ürünleri elde etme olanağını birleştiren olağanüstü niteliklere sahip bir yulaftır.