Hollanda limanında “kumlu maddede saklı” rekor miktarda kristal meth bulundu

Mustafa

New member
Bir uyuşturucu baskını Sacramento'ya giden milyonlarca değerinde meth'i ele geçirdi









Bir uyuşturucu baskını Sacramento'ya giden milyonlarca değerinde meth'i ele geçirdi

03:11


Savcılar Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hollandalı yetkililerin değeri 22 milyon avronun üzerinde olan 3,2 tonluk rekor miktarda metamfetamin ele geçirdiğini söyledi. Bu, iki ay içinde ikinci kez rekor miktarda gerçekleşti. kristal meth Avrupa'da yakalandı.

Gümrük idaresinden yapılan açıklamada, gümrük yetkililerinin kargoyu Mart ayı başlarında Rotterdam limanında Meksika'dan gelen ve güneydeki Den Hout köyündeki bir şirkete giden bir sevkiyatta keşfettiği belirtildi.

“Ganimet, bakır ve PFAS ile yoğun şekilde kirlenmiş kumlu bir maddede saklanmıştı.” uzun ömürlü kimyasalSavcılık, ele geçirilen uyuşturucunun fotoğrafını yayınladığını söyledi.

Savcılar 25 Temmuz 2024'te Hollandalı yetkililerin rekor düzeyde 3,2 ton metamfetamin ele geçirdiğini söyledi.


Kamu savcısı



Metamfetaminleri yok etmenin bir yolunu bulmak yetkililerin dört ayını aldı. Bu nedenle duyuru gecikti.


Ofis, 3,2 tondan fazla ağırlığa ve 24,3 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olan bu olayın “Hollanda'da bugüne kadarki en büyük kristal meth ele geçirmesi” olduğunu söyledi.

Den Hout'tan 55 yaşındaki bir adam tutuklandı ve daha sonra serbest bırakıldı ancak davanın baş şüphelisi olmaya devam ediyor.

Büyük baskın, İspanyol polisinin 1,8 ton kristal meth ele geçirdiğini açıklamasından iki ay sonra duyuruldu. Meksika'nın Sinaloa Karteli sınanmış Avrupa'da satmakBu, bu uyuşturucunun ülke tarihindeki en büyük ele geçirilmesini temsil ediyor.

Duyuru, Güney Afrika'daki yetkililerin bir sorun olduğunu söylemesinden birkaç gün sonra geldi.

Johannesburg'un kuzeyindeki uzak bir çiftlikte gizlenmiş multimilyon dolarlık bir kristal meth laboratuvarı.

Metamfetaminler amfetaminlere benzer ancak çok daha güçlü ve daha bağımlılık yapıcıdır.

“Yaba” veya “Buz” olarak da bilinen ilaç, kristal, toz, kapsül veya tablet şeklinde satılıyor.

Bu arada Hollandalı yetkililer bu hafta Rotterdam limanında yapılan bir denetim sırasında 70 milyon Euro değerinde kokainin ele geçirildiğini duyurdu. Uyuşturucunun çoğunun mango, avokado ve muz sevkiyatlarında saklı bulunduğunu söylediler. ortak taktik uyuşturucu tacirleri tarafından kullanılıyor.



Haberler'den daha fazlası