Bu neden oldu ve yabani otlar nasıl kontrol edilir?

Zoe

New member
Ana soruyor: Juan Carlos, sana Cannazón'da çavdar otunun bulunduğu bir tarlada metillenmiş yağla birlikte 1 litre kletodim uyguladığımızı söylemek istedim. Ne yazık ki kontrol çok zayıftı. Bazı bitkiler ölmesine rağmen çoğu etkilenmedi. Bu bir direniş işareti olabilir mi? Bunu neyle daha etkili bir şekilde kontrol edebilirsiniz?


Bu fırsatı başka bir soru sormak için değerlendiriyorum: Graminisitleri tek başına uygulamak daha mı iyi? 2,4-D, Dicamba veya Picloram gibi ürünlerle karıştırıldığında etkinliğini kaybeder mi?


Juan Carlos Papa'nın yanıtı: Ana, bu mutlaka direniş anlamına gelmiyor. Bunun birkaç nedeni olabilir: bitkiler üzerindeki stres, döngünün ileri aşamasında uygulama, kötü uygulama ve hatta ürünün kalitesi. Kontroldeki başarısızlık her zaman dirençten kaynaklanmaz, ancak onu suçlamak kolaydır.


Her iki durumda da, zaten graminisitler ile tedavi edilen (ve kısmen kontrol edilen) bitkiler için, çifte felaketin bir parçası olarak paraquat ile yapılan bir tedavi muhtemelen kontrolü tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Tabii ki, bunu çok dikkatli bir şekilde uygulamalısınız: iyi bir yüzey aktif madde kullanın ve tüm yapraklar üzerinde en az 50 etki/cm² elde ettiğinizden emin olun (önemli bir koşul). Ayrıca uygulama sonrasında sıcaklık, nem ve parlaklık açısından en uygun ortama ihtiyacınız olacaktır.


Graminisitlere gelince, bunlar karışımlarla iyi karışmazlar, bu nedenle mümkün olduğunca tek başına ve ilk seçenek olarak uygulamak daha iyidir. Tüm hormonal herbisitler arasında etkinliklerine en fazla müdahale eden 2,4-D'dir.


Agroconsultas, teknisyenler ve üreticiler arasında Bilgiyi #Demokratikleştirmeyi amaçlayan bir #İşbirlikçiDijitalTopluluktur.