Başlık IX Trailblazer'dan Valkyries Superfan'a: Lucy Bledsoes Full Circle Basketbol Gezisi

Mustafa

New member
1970'lerde, Lucy Bledsoe bir gençken, lisesinde kız basketbol takımı bile yoktu.

“Neyse ki, kardeşlerim beni çok eğitti. Düzenlerim hakkında beni gerçekten ve her zaman seven bir erkek kardeşim var, tekrar tekrar delmek için atışım, ama oynayacak bir takım yoktu ve bu beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı.” Dedi.

Bledsoe, sadece bir süre orada tenis oynadığını söyledi çünkü bu kızlar sunan tek spordu. Ama basketbolun gerçek aşkı olduğu gerçeğini asla tamamen aşmadı.

Sonra Gloria Steinem şehre geldi.

Bledsoe, “Birkaç büyük şey öğrendim. Birincisi, başlık IX'in iki yıl önce veda edilen bir yasa olduğunu öğrendim, bu da lisemde bir basketbol takımına sahip olduğumu söyledi.” Dedi.

Böylece Bledsoe doğrudan okullarında bir kadın basketbol takımı üzerinde çalışmaya gitti.

Bledsoe, “Portland'daki devlet okulu yetkililerine başvurmaya ve Oregon'u Başlık IX'a uygun hale getirmek için Salem'deki Oregon eyaletinin yasama organına gitmeye başladık.” Dedi.

Bledsoe, sürecin gerçekten kolay olacağını düşündüğünü söyledi, ancak daha sonra gerileme geldi.

Bledsoe, “Çocuğun basketbol koçu beni kelimenin tam anlamıyla karanlık bir salonda buldu, ki bu tam anlamıyla doğru, beni duvara itti ve flaplarını tutmazlarsa üzüleceklerini söyledi.” Dedi.

Bununla birlikte, Bledsoe onu durmamak için bıraktı ve geçen yıl kazandı ve okulunda başarılı bir takım aldı. Ve bir film gibi, bu takım devlet şampiyonasını kazandı.

Bledsoe, “Bu, birçokları ile bu harika son veren komik bir hikayeydi.” Dedi.

Ama elbette bu hikaye kitabı Lucy Bledsoe'nin sonu değildi. Üniversite için Körfez Bölgesi'ne taşındı ve hiç gitmedi.

Bledsoe, “Vay be, ne yaptığımı fark ettim çünkü sadece 16, 17.18'de olmaya çalıştım, bu yüzden yazmak çok duygusaldı.” Dedi.

Bledsoe ülkeden seyahat etti ve tarihini anlattı. Söylediği daha tatmin edici şeylerden biri, kadın basketbolunun ne kadar uzakta olduğu görülebilir.

“WNBA'yı seviyorum. Kardeşliği seviyorum. Kadın basketbolundaki ve erkek basketbolundaki farklılıkları seviyorum” dedi.

Binlerce kişi gibi, Bledsoe de Körfez'de kalıp bir Valkyries hayranı haline geldi.

Ekibin topluluktan aldığı desteğin o kadar heyecanlı ve hala sporcular için gerçek bir eşitlik elde etmenin bir yolunu vermesine rağmen, bu seçkin basketbol oyuncusunu açmaktan mutluluk duyuyor.

Bledsoe, “İnanılmaz ve evet, hala fırsatlarımız var, ama bence iyi bir yörüngedeyiz,” dedi.

Haberler'ten daha fazlası