Yetkililer, Dallas'ın kuzeybatısındaki alışveriş merkezinde çıkan yangında 579 hayvanın öldüğünü açıkladı

Mustafa

New member
Yetkililer, Dallas'ın kuzeybatısındaki alışveriş merkezinde çıkan yangında 579 hayvanın öldüğünü açıkladı

01:03

DALLAS – Cuma sabahı Dallas'ın kuzeybatısındaki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında yüzlerce hayvan telef oldu.

Dallas İtfaiye Kurtarma Departmanı, Harry Hines Bulvarı'ndaki Plaza Latina Bazaar'da çıkan yangın sonucu 579 hayvanın çoğunun duman zehirlenmesi nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Ölen hayvanlar egzotik bir evcil hayvan dükkanına yerleştirildi.

Dallas İtfaiye-Kurtarma sözcüsü Robert Borse, “Çoğu küçük kuşlardı ama tavuklar, hamsterlar, iki köpek ve iki kedi de vardı” dedi. “İyileşme sırasında bölgede hiçbir egzotik hayvan bulunamadı.”

Bir itfaiyeci, Dallas, Teksas'taki Plaza Latina'da çıkan yangının ardından kurtarılan bir köpeği tedavi ediyor. 3 Ocak 2024.

CBS Haber Teksas

Dallas İtfaiye ekiplerinin çabaları sayesinde çok sayıda kişi kurtarılarak hayata döndürüldü.

Borse, “Yangın evcil hayvan dükkanına ulaşmasa da içeriye çok fazla duman giriyordu” dedi. “Maalesef DFR personeli arama kurtarma çalışmalarını yürütürken mağazada kalan tüm hayvanlar dumandan etkilenerek hayatını kaybetti.”

Alevleri söndürmeye alışkın olan Dallas itfaiyecileri, bir kaplumbağaya CPR uyguladı ve ölmek üzere olan yavruyu hayata döndürdü.

CBS New Texas foto muhabiri Alexis Ramirez, bir köpek yavrusu üzerinde yoğun bir şekilde çalışan ve onu hayata döndüren bir itfaiyeci de dahil olmak üzere itfaiyecileri çalışırken gösteren özel bir video çekti.

Annesi Plaza Latina'da bir giyim mağazasının sahibi olan Jasmine Sanchez, “Ben bir hayvan aşığıyım, bu yüzden onu düşünmeye çalıştım” dedi. Sanchez hayvanların içeride olduğunu bilerek 911'i aradı.

“Tanrı insanları kullanıyor ve ben sadece onları düşünüyordum, hepsi bu. Onlar adına mutluyum ama içeride ölenlerin çoğu için de gerçekten üzgünüm ve bu çok üzücü” dedi Sanchez.

Mürettebat ayrıca minyatür domuzları, kobayları ve tavşanları da kurtardı.

Dallas Hayvan Hizmetleri hayatta kalan yaklaşık iki düzine hayvanla ilgileniyor.

Sabah 09.00 sıralarında çıkan iki alarmlı yangına, yangına yaklaşık 50 itfaiyeci müdahale etti. Çatı kısmen çöktü. Bina, birçoğu 25 yıldır kompleksin içinde yer alan birçok küçük işletmeyi barındırıyordu. Sahipler, hasarı değerlendirmek için Cumartesi günü binaya girmeyi umuyorlar.

Haberler'den daha fazlası