Üretim ve ihracatta daha az engel

Zoe

New member
Hükümet, Kirchnerizm'den miras kalan çeşitli müdahaleci önlemleri ortadan kaldırdı. Çözünürlük 1129, Salı günü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ile ilgili hususları içeriyordu. farklı ürünlerin pazarlanması ve organizasyon şeması önceki yönetim sırasında tarımsal portföyün faaliyet gösterdiği yer.

Tarımla bağlantılı çeşitli düzenlemeler vardı: et ihracatından, Gıdaya iç erişimin iyileştirilmesi argümanıyla hayata geçirildiler ve iyi sonuçlar vermediler..

DJEC (Et İhracatı Beyannamesi) artık geçerli değildir. Petrol tröstü ve Tarım Bakanlığı'nın Toplumsal Cinsiyet Perspektifi Birimi de yürürlükten kaldırıldı.

Onlar kuralsızlaştırmalar ve döviz açığı Bu hafta oldukça küçülen talepler, tarımsal taleplerin başlıca iki tanesiydi. Diğeri stopaj.

“Tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla bağlantılı faaliyetlere ilişkin düzenleyici politikaların uyumlu hale getirilmesi esastır. gerçek bürokratizasyon ve basitleştirme Ekonomi Bakanı Luis Caputo'nun imzasını taşıyan resmi metinde, resitallerde “Ulusal Devletle, üreticilerle, ihracatçılarla, ithalatçılarla ilgili süreçlerin değerlendirilmesi” ifadeleri kullanıldı.

Kaldırılan yirmi düzenlemeden biri, et ve türevlerinin sevkiyatının öncelikle bir yeminli beyana (DJEC) kaydedilmesi zorunluluğuyla bağlantılıdır. Bu önlem, önceki yönetim tarafından sığır eti parçalarının yurtdışına pazarlanmasını sınırlamak için kullanılmıştı. yurt içi gıda fiyatlarını etkileyebileceği teorisi.

Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı Üretim Koordinasyon Sekreteri Juan Pazo, bu hafta Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda (CIIE) Arjantin Sığır Eti Teşvik Enstitüsü'nün (IPCVA) geliştirdiği stantta yer aldığını vurguladı. potansiyel Arjantin eti ve ticari açıklık taahhüdünü yeniden teyit etti. “Bugün et, faydalarını dünyaya gösterecek tüm araçlara sahip”diye belirtti.

Ayrıca, 21 Ocak 2022 tarihli 13 sayılı Karar, Amerika Birleşik Devletleri'ne ihracat için 18.871 ton dağıtım.

31 Ocak 2022 tarihli 1 No'lu Ortak Karar, petrol güveni Böylece firmalar bu ürünü iç piyasaya daha düşük bir değerle satıyorlar.

Ulusal Yürütme ayrıca Ocak 2023'te Koyun Programı Patagonyalı koyun üreticilerine tazminat ödemek için. Ayrıca bir hüküm daha kaldırıldı. Kanatlı sektörüne “soya doları”nın karşılığını ödedi Bu, o zamanlar eski Ekonomi Bakanı Sergio Massa tarafından döviz ödemesini teşvik etmek amacıyla oluşturulmuştu ve bu sektör için gıda maliyetlerinde artış anlamına geliyordu.

Ancak ticari konuların ötesinde, Caputo'nun tedbiri aynı zamanda tarımsal portföyün organizasyon şemasıyla ilgili konuları da değiştiriyor.

Bu çerçevede, dönemin Tarım Bakanlığı'nın oluşturduğu 2020 tarihli 228 sayılı Karar geri çekildi. “Cinsiyet Perspektifini Anaakımlaştırma Birimi”.

Bu arada, Tarımın Milli Eğitim Bakanlığı ile eklemlenmesi için Akademik İrtibat Birimi“üniversite kurumları ve tarım okullarıyla ilgili politikaları koordine etmek için bir bağlantı” olarak önerildi.