Timothée Chalamets drama öğretmeni hayatını değiştirmesine nasıl yardımcı oldu?

Mustafa

New member
Ocak ayında soğuk bir günde, New York'taki Greenwich Köyü'ndeki bir gece kulübü olan Cafe Wha?

Minnesota'dan Bob Dylan 60 yıl önce geldi ve ilk çıkışını New York halk sahnesinde yaptı.

Şimdi Dylan'ı “tam bilinmeyen” de temsil ettiği için Oscar'a aday gösterilen Chalamet, New York'u sanatçılar için biçimlendirici bir yer haline getiren şeyden bahsetti.

“Kendiniz -ifadeniz ve yaratıcılığınız … bu senin zırhınız,” dedi Cooper'a.

“Bence New York bunu şekillendiriyor, bilirsiniz ve sizi ortaya çıkarıyor.”

Chalamet, New York'ta sanatçılarla dolu kiralık sübvansiyonlu bir apartman kompleksinde büyüdü.

Annesi Nicole Flender bir dansçıydı ve Aktörler Derneği ile çalışıyor. Ablası Pauline oyuncu, Fiorello H. Laguardia Müzik ve Sanat ve Sahne Sanatları Lisesi'nde öğrenciydi.

Chalamet zaman zaman çocukken oyunculuk işlerini rezerve etti ve hatta 12 yaşında “Law & Düzen” bölümünde yer aldı. Ama oyuncu olmayı hayal etmedi.

Hayatında bir dönüm noktası Laguardia Lisesi'ne başvurduğu zamandı. Seçmeler süreci çok rekabetçi ve okul film endüstrisindeki en ünlü ve yetenekli aktörlerden bazılarını üretti.

Mezunlar arasında Adrien Brody, Jennifer Aniston, Sarah Paulson ve Adrien Grenier yer alıyor.

26 yıldır Laguardia'da drama öğretmeni olan Harry Shifman, seçmelerini gerçekleştirdiğinde Chalamets'te dönüştürücü bir rol oynadı.

“Gittiğimi hatırlıyorum, 'Kim bu?” Dedi Shifman'a Cooper'a.

“Bir geçit törenini görüyorsun. 200 çocuk görürdüm. Ve aniden bu adam ortaya çıkıyor ve … beklenmedik.”

Shifman, derecelendirdiği genç aktörler olan Cooper'a genellikle iki beceriden birine sahip olduğunu söyledi: ya duygusal olarak ya da “stil ve yetenekleri ve seslerini ve yüzlerini kullanabilirler”.

“Bu çağdaki bir çocuğun her iki şeyin de gerçekleştiği nadiren görülüyor” dedi.

Shifman, Chalamet'e her kategoride beş verdi, potansiyel bir öğrencinin elde edebileceği en yüksek puan.

“Nadiren hiçbir şeyde beş verdim,” dedi.

Ancak şokuna daha sonra Chalamet'in kız kardeşi Pauline'den Timothé'nin başvurusunun reddedildiğini öğrendiğini söyledi.

“Müdürün bir toplantısını kesintiye uğrattım,” dedi gülerek.

Ondan Chalamet'in başvurusunu yeniden düşünmesini istedi ve şöyle dedi: “Bu sahip olmamız gereken bir öğrenci. Bu gerçek bir aktör.”

Shifman'ın müdahalesi işe yaradı. Chalamet nihayet Laguardia'da kaydedildi.

“Bu kelimenin tam anlamıyla değişti,” dedi Chalamet 60 dakikada.

Chalamet, ilk yılında her şeyin “tıklandığını” söyledi. Shifman ve Laguardia'da Sandy Fasen de dahil olmak üzere sahip olduğu diğer öğretmenleri, kendini ifade etmenin bir yolunu bulmasına yardımcı olduğunu belirler.

“[LaGuardia] Benim için gitmek için harika bir yerdi. Tamamen kim olduğumu ve kim olduğumu şekillendirdi … Sadece olabileceğimi hissettim, ama olmak istedim. “

Chalamet ve Shifman hala temas halinde kalıyorlar ve “tam bir bilinmeyen” için senaryoyu ve karakteri birlikte tartıştılar.

“Shif'e söyledim … 'Başka bir liseye gitmek zorunda kalsaydım, bir aktör olmazdım.”

“Dedi ki, 'Ah, buna giden yolu bulurdun.' Gerçekten bilmiyorum “

Chalamet, Anderson Cooper ile süreci hakkında konuşmaktan çekindi. Oyunculuk büyüsünü “korumayı” tercih ediyor.

“Ne kadar çok konuşursam, bunu yapmak o kadar zor” dedi.

Cooper, Shifman'a, en iyi aktör 2018 için Oscar adaylığı getiren bir film olan “Beni Adına Alace” nin son sahnesinde Chalamet'in performansından ne yaptığını sordu.

Chalamet'in karakteri, kırık bir kalbi olan bir genç, sahnede, gözlerinde gözyaşları olan bir baca önünde oturuyor.

Shifman, “Sanki bu … güçlü anın Katharsis'ini ifade etmek istiyorsun. Ve oraya izin veriyor,” dedi Shifman.

Shifman, Chalamets'i oyunculuk dünyasında bir çocuk olarak görür.

“Bence herkes yaratıcılıklarını geliştirebilir. Ama herkes Mozart değil,” dedi Cooper'a.

“Bence güzel hediyeleri, dostça bir kalbi ve çok çalışmaya istekli olması … oldukça etkileyici.”

Yukarıdaki video Will Croxton tarafından üretildi. Sarah Shafer tarafından düzenlendi.

Haberler'ten daha fazlası

Will Croxton

Will Croxton 60 dakikada dijital bir yapımcı.