Tarif: Tom Colicchio'nun etek bifteği

Mustafa

New member
Şef, restoran işletmecisi ve TV yemek pişirme jürisi Tom Colicchio, Pazar Sabahı izleyicilerine son kitabından bir tarif sunuyor: “Neden yemek yapıyorum” shishito, sıcak kiraz biber ve soğan ile etek biftek için. Şöyle yazıyor:

“Bu tarif vejetaryen olan bakıcımız Tenzin için salata olarak başladı. Açıkçası değilim. Ancak bu salatanın tatları (tatlılık, asidite, baharat, tuzluluk ve umami) birlikte o kadar iyi çalışıyor ki, biftekle mükemmel bir şekilde eşleşeceklerini biliyordum. Baharatlı kiraz biber, shishito ve kırmızı soğandan oluşan bu kombinasyon, ızgara domuz eti, tavuk veya balıkla da uyumludur; Bazen soğanları halkalar halinde kesip ızgara yapıyorum. Eğer bifteğiniz kaldıysa dilimleyin, ızgaraya atın ve kullanın.

Tom Colicchio'dan shishito, acı kiraz biber ve soğanlı biftek.

Tom Colicchio'nun “Neden Yemek Yapıyorum” adlı eserinden, Artisan'ın izniyle

Shishito, sıcak kiraz biber ve soğanlı biftek
kaydeden Tom Colicchio
4 kişi için

İçindekiler:

1¼ pound etek biftek
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 kırmızı soğan, 2,5 cm kalınlığında dilimlenmiş
Kaşer tuzu
½ kiloluk shishito biberi
Taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı biber salçası
¼ bardak dilimlenmiş acı biber turşusu
½ bardak taze kişniş yaprağı
½ bardak taze nane yaprağı
½ bardak taze maydanoz yaprağı
½ bardak taze fesleğen yaprağı
2 veya 3 taze soğan, dilimlenmiş
1 limonun suyu

Talimatlar:

Bifteklerin oda sıcaklığına gelmesine izin verin.

Büyük, ağır tabanlı bir sote tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın. Tavanın tabanını kaplayacak kadar, yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar yağ ekleyin. Soğanları tavaya ekleyin, tuz ekleyin ve kızarıp yumuşayana kadar 6 ila 7 dakika kızartın. Soğanları tavadan alıp geniş bir kaseye alın.

Aynı tavaya 1 yemek kaşığı yağı ve shishito biberlerini ekleyin. Tuzla tatlandırın ve ara sıra çevirerek, shishitolar kömürleşip köpürene kadar 6 ila 8 dakika pişirin.

Shishitoları soğanlı kaseye ekleyin. Soğanları ve biberleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Balık sosu, kırmızı biber ve biber turşusunu ekleyin. Ne kadar baharat sevdiğinize bağlı olarak pul biber ve biber turşusunun miktarını tadın ve ayarlayın. Taze kişniş, nane, maydanoz ve fesleğeni ekleyip karıştırın.

Etek bifteğini kağıt havluyla kurulayın ve aynı kalın dipli sote tavasına sığacak şekilde çapraz parçalar halinde kesin. Biftekleri tuz ve karabiberle cömertçe baharatlayın.

Tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Tabanını kaplayacak kadar, yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar yağ dökün. Yağ parladığında bifteği tavaya ekleyin (tavanın aşırı kalabalıklaşmasını önlemek için gerekirse gruplar halinde) ve her iki tarafını da 2 ila 3 dakika (orta-az pişmiş) kızartın.

Bifteği bir kesme tahtası üzerine yerleştirin ve 5 dakika dinlendirdikten sonra tanelere doğru dilimleyin ve soğan-şishito-bitki karışımıyla karıştırın. Biriken meyve sularını bifteğin üzerine dökün, üzerine yeşil soğan ve limon suyunu ekleyin ve keyfini çıkarın.

Tom Colicchio'nun “Neden Yemek Yapıyorum” adlı eserinden. Telif Hakkı © 2024, Tom Colicchio'ya aittir. Hachette Book Group'un bir baskısı olan Artisan'ın izniyle yeniden basılmıştır. Her hakkı saklıdır.

Ayrıca bakınız:

Daha fazla bilgi için:

Daha