Shaboozey tür sınırlarını aşmayı ve “A Bar Song (Tipsy)”un arkasındaki hikayeyi anlatıyor

Mustafa

New member
Shaboozey'nin “A Bar Song” şarkısı Billboard Hot 100'de zirveye çıkarak country ve hip-hop arasında köprü kurmasıyla tanınan sanatçı için bir dönüm noktası oldu.

Collins Obinna Chibueze olarak doğan Shaboozey, bu yıl müzik dünyasını kasıp kavurdu. Yükselen yıldız yakın zamanda Time'ın Sonraki 100 Listesi'ne seçildi ve iki CMA Ödülü'ne aday gösterildi. Onun sıkı çalışması karşılığını veriyor.

“Bütün bunları kesinlikle hayal etmiştim ama bu çok imkansız görünüyordu, anlıyor musun?” dedi.

Shaboozey, Nijeryalı göçmenlerin oğlu olarak Woodbridge, Virginia'da büyüdü. Sınıf arkadaşlarının adını sık sık yanlış telaffuz ettiğini söyledi. “Shaboozey” takma adı takıldı ve bunu sahne adı olarak benimsedi.

Ancak yolculuğu kolay olmadı. Bir keresinde sırf Los Angeles'a uçak bileti almak ve hayallerinin peşinden gitmek için fırtınada kar küremişti.

“Buraya nasıl geldiğim bir mucizeden başka bir şey değil, biliyor musun?”

Shaboozey'in şöhrete giden yolu

Shaboozey'in büyük çıkışı, Beyoncé'nin Cowboy Carter albümünde ona iki kez yer vermesiyle geldi. Türü değiştiren tarzı onun dikkatini çekti ve şarkıcı Linda Martell ile işbirliği yaptı.

Shaboozey, “CBS Mornings”in ortak sunucusu Gayle King'e geleneksel türlere inanmadığını ve müziği “özgür ifade” olarak gördüğünü söyledi.

“Cowboy Carter”ın ardından Shaboozey, J-Kwon'un 2004'teki hiti “Tipsy”den sözlerin yer aldığı “A Bar Song” ile sayı yaptı. J-Kwon'un ona ateş emojili bir DM gönderip “Sende bir tane var” dediği unutulmaz bir anı anlattı.

Shaboozey güldü ve şunu hatırladı: “Lanet olsun, J-Kwon bana vurdu sanki. Sanırım bunu anladığımda, bu şarkıda kesinlikle özel bir şeyler olduğunu düşündüm.”

Shaboozey, ilk turnesinde New York'ta biletleri tükenen bir gösteride sahne aldı.

“Bu kesinlikle benim hayalim. Kimsenin gelmeyeceğini düşündüğüm için gösteri yapmıyordum” dedi.

Başarısına rağmen Shaboozey, siyahi bir sanatçı olarak country müziği olarak sınıflandırılan bir şey yaratmanın zorluklarını kabul ediyor, ancak bunun benimsediği bir şey olduğunu söylüyor.

“Tüm hayatım, kabul edilmem gereken yerlerde bile kabul edilmemek gibi zorluklarla geçti” dedi. “Buna uyum sağladığımı hissediyorum. … İnsanların yaptığı bir şeyden dolayı hatırladığı biri olmak istiyorum.”

Daha

Gayle Kralı

Gayle King, “CBS Sabahları”nın ortak sunucusudur. Başarılı bir gazeteci olan King, önde gelen haber yapımcılarıyla röportaj yapıyor ve “CBS Sabahları” ile tüm CBS Haber yayınları ve platformları için orijinal haberler sunuyor.