Sevilen bir jeoloji profesörünün eski bir öğrencisiyle olan bağı nasıl hastalığın ötesine geçiyor?

Mustafa

New member
Fayetteville, Arkansas — Her büyük öğretmenin arkasında, uzun zaman önce eğitim tutkusunu ateşleyen büyük bir akıl hocası vardır.

Fen bilgisi öğretmeni Clay Morton için Dr. Walt Manger önde gelen rol modeli.

Morton, Haberler'e “Öğrencileri için yapmayacağı hiçbir şey yoktu” dedi. “O çok iyi bir adam, biliyorsun. Ailem var ve Walt var.

Manger, Morton'un Arkansas Üniversitesi'ndeki jeoloji profesörüydü. Morton, bir bilim gereksinimini karşılamak için jeoloji dersi aldı, ancak bunun kendi uzmanlık alanı ve sonuçta kariyeri olacağını asla hayal etmemişti. Bu tutkuyu ateşleyen profesör, tezinde danışmanı ve akıl hocası olan ünlü jeolog Manger'dı.

Morton, “Onun öğrettiği her dersi aldım” dedi. “Laboratuvar öğretmeniydim. Ona gerçekten hayran kaldım. Tutkulu ve kendini adamış bir öğretmendi ve size yardım etmek için her şeyi yapacak türden bir öğretmendi. Hastaysanız doktor randevunuzun parasını öderdi. İhtiyacınız olan her konuda size yardımcı olmak için her zaman oradaydı.

Morton, üniversiteden ayrıldıktan sonra bir süre yakın kaldıklarını ancak sonunda bağlantılarını kaybettiklerini söyledi.

Ta ki Morton birkaç yıl önce Manger'a Alzheimer hastalığı teşhisi konduğunu öğrenene kadar.

Tüm bu deha ve nezaketin boşa gidebileceği düşüncesi Morton için dayanılmazdı. Bu yüzden dehasını mümkün olduğunca korumaya çalıştı.

Plan, Morton'un ders verdiği Arkansas Fayetteville'deki Fayetteville Lisesi'nde aylık olarak toplanmaktı. Manger, karısı Peggy tarafından okula götürülür ve burada onun jeolojik bilgi birikiminin gözden geçirilmesi sağlanır.

Morton, “Odamın nerede olduğunu hatırlamıyor” dedi. “Geçen sefer ne konuştuğumuzu hatırlamıyor. Ama bunu yaptığımızı biliyor.”

Manger'ın eski jeolojik slaytlarına bakıyorlar. Başlangıçta Manger her görüntüyü ayrıntılı olarak açıklayabildi ve Morton notlar aldı.

Ancak üç yıl sonra Manger çoğunu aldığını bile hatırlamıyor.

Morton, “Onu görmek çok zor” dedi. “Ama yine de ayın en iyi haftası… çünkü o hâlâ Walt. Hala gülüyor. Hâlâ komik biri, hâlâ sana her konuda yardım etmeye hazır. Evet, Walt olmasaydı nerede olacağımı hayal bile edemiyorum.”

Bu nedenle Morton, Manger'ın gücü yettiği sürece bu oturumlara devam etmeyi planlıyor. Ve neden her gönderiyi aynı şükran sözleriyle bitiriyor:

Morton, Manger'a “Öğretmeyle ilgili öğrendiğim hemen hemen her şey senden geldi” diyor.

Her ne kadar Manger bu iltifatı yakında unutacak olsa da Morton bunun kendisi için sorun olmadığını söylüyor.

Morton, “Ona anlatmaya devam edebilmek güzel” dedi.

Haberler'den daha fazlası

Steve Hartman

Steve Hartman, Haberler muhabiridir. Haftalık ödüllü uzun metrajlı filmi “Yolda”da izleyicilere tanıştığı benzersiz insanlarla ilgili dokunaklı hikayeler anlatıyor.