Miami'deki apartmanda büyük yangın: Adam 3. katta vurulmuş halde bulundu

Mustafa

New member
Adam vurularak öldürülmüş halde bulundu, Miami'deki evde büyük yangın sürüyor









Adam vurularak öldürülmüş halde bulundu, Miami'deki evde büyük yangın sürüyor

15:16


MIAMİ – Pazartesi günü Miami'deki bir apartman kompleksinde yangın çıktı ve burada da saldırı olayı soruşturuluyor.

Canlı İzle: Miami Belediye Başkanı Francis Suarez saat 15:30'da yangınla ilgili canlı güncelleme sunacak

Miami polisi, 431 NW 3. Cadde adresindeki Temple Court apartman kompleksine çağrıldıklarını ve üçüncü katta vurulmuş bir adam bulduklarını söyledi. Durumu kritik olan Jackson Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı.


Miami Belediye Başkanı Francis Suarez'e göre yangınla ilgili ilk çağrı sabah 8.15 civarında geldi.

“Bu bölgede yangın çıktığına dair çok sayıda çağrı aldık. Olay yerine vardığımızda bir kişinin vurulduğunu gördük. Bu kişi JMH'ye (Jackson Memorial Hastanesi) götürüldü. Aynı zamanda itfaiyecilerimiz de yangına müdahale etti ve yangının yoğunluğunun arttığını gördü” dedi.

Polis Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, saldırının yangınla ilgili olup olmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Büyük ev yangınına müdahale etmek için 30'dan fazla itfaiye ekibi çağrıldı.


Haberler Miami



Miami İtfaiye Teşkilatı, olay yerine vardıklarında Miami şehir merkezi yakınında bulunan 40'tan fazla daireli dört katlı binanın üçüncü kat penceresinden yoğun duman ve alevler çıktığını gördüklerini söyledi.

“Geldiğimizde üçüncü kattaki bir pencereden yoğun duman ve alevler çıktığını gördük. Binaya girdiğimizde binanın dolu olduğunu ve alevlerin hızla zemine yayıldığını gördük. Amacımız herkesi kurtarmaktı. Dışarı çıkın ve yangını kontrol altına alın” dedi Miami İtfaiye Kurtarma'dan Yüzbaşı Ignatius Carroll.

Aralarında tekerlekli sandalyeli yaşlıların da bulunduğu en az 30 kişi binadan kurtarıldı. Miami Yangın Kurtarma, bir kişinin dumandan etkilenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.

“Yangın birinci kattan ikinci kata ve dördüncü kata yayıldı. Merdivenlerden inebilmemiz için itfaiye yardımımıza geldi. Birisi tekerlekli sandalyede olduğu için merdivenden inemedik” dedi binada yaşayan bir adam.




Miami'de bir adamın vurulmuş halde bulunduğu apartmanda büyük yangın

14:16


Bina sakinleri, emniyete doğru giderken patlama sesi duyduklarını söyledi. Carroll, kompleksten mümkün olduğu kadar çok insanı tahliye ettiklerini söyledi. Binanın ortak bir çatı katı olduğunu ve bu durumun yangının yayılmasına yol açtığını söyledi. Yangınla mücadele için 40'tan fazla acil servis çağrıldı.

Carroll, “Şu anda yangının diğer binalara sıçramaması için daha iyi kontrol altına almaya çalışıyoruz” dedi. “Binanın geneline yayılan çok inatçı bir yangın, bu da tabii ki savunma saldırısı başlattığınızda ulaşmayı çok zorlaştırıyor. Yangın, suyun olmadığı ve yangın hortumuyla ulaşılamayan alanlara da yayılıyor.”

Carroll, yangınla mücadelenin zor olduğunu söyledi.

“Zor olan şey hiçbir şey görememeniz ama aynı zamanda zeminlerin hasar görmesi. Bunun muhtemelen üçüncü katın çökmesine neden olduğuna inanıyoruz, bu nedenle güvenlik bizim en büyük önceliğimizdir” dedi Carroll.

Binada yangını körükleyen çok sayıda odun var. Carroll, binanın yan taraflarına erişimin de sınırlı olduğunu, bunun da kamyonları en uygun pozisyona getirmeyi zorlaştırdığını söyledi.

İtfaiye ekiplerine yardım etmek için yakınlarda bir soğutma istasyonu kuruldu. Isı bitkinliği nedeniyle hastaneye kaldırılan üç itfaiyecinin durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Aile ve arkadaşların binada yaşayan sevdikleriyle iletişim kurabilmeleri için Jose Marti Park Toplum Merkezi'nde bir yeniden birleşme merkezi kuruldu.

Pazartesi öğleden sonra Atlantic Housing Management aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

“Bu sabah, yani 10 Haziran 2024'te, Tapınak Mahkemesi personelimizden birinin vurulduğunu ve şu anda tedavi görmekte olduğu yakındaki bir hastaneye götürüldüğünü üzülerek teyit ediyoruz. İki binada da yangın çıktı ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için aktif olarak çalışıyor. Halen bu olayların nedenini araştırıyoruz ve başka yaralanmalar olup olmadığını araştırıyoruz. Polis soruşturma yapıyor, elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Evsiz sakinlerimize yardım etmek için içecek ve atıştırmalıklar getiren Kızılhaç ile birlikte çalışıyoruz. Etkilenenlere yemek ve barınak sağlamak için de çalışıyoruz. Daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda sizi güncel tutacağız. Bugün yaşananlardan dolayı üzüntü duyuyoruz ve düşüncelerimiz ve dualarımız ekip üyemiz ve ailesiyle birlikte Temple Court topluluğu sakinleriyle birlikte.”



Haberler'den daha fazlası




John MacLauchlan


John MacLauchlan, CBS Miami'nin dijital içerik üreticisidir. Florida Eyalet Üniversitesi'ne gitti ve iletişim alanında dereceyle mezun oldu. John, Şubat 2007'de CBS Miami dijital ekibine katıldı.