Los Angeles County'yi kasıp kavuran Kaliforniya orman yangınlarının kurbanlarına nasıl yardım edebiliriz?

Mustafa

New member
Los Angeles bölgesindeki orman yangınları Çarşamba akşamı 26.000 dönümden fazla araziyi yaktı, 1.000'den fazla binaya zarar verdi veya yok etti ve on binlerce insanı evlerinden ayrılmak zorunda bıraktı. Buna göre en az beş kişi öldü Los Angeles İlçesi Şerif Departmanı. Palisades, Eaton ve Hurst yangınları Salı günü çıktı, ardından Çarşamba günü Woodley ve Lidia yangınları şiddetli rüzgarların etkisiyle çıktı.

Başkan Biden, Çarşamba günü Vali Gavin Newsom ve itfaiyecilerle yaptığı görüşmenin ardından Kaliforniya için büyük bir felaket deklarasyonunu onayladı. İnsani yardım grupları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar, yangınlardan etkilenen insanlara yiyecek, su, barınak ve diğer malzemeleri sağlamak için çalışıyor. Kurtarma yardımına ihtiyaç duyanlar DisasterAssistance.gov adresindeki Federal Acil Durum Yönetim Ajansı aracılığıyla başvurabilirler.

Haberler Los Angeles İhtiyaç sahibi toplulukları desteklemek için Amerikan Kızıl Haçı ile ortaklık kurdu. Örgüt, tahliye merkezlerine personel göndereceğini ve yardım malzemeleri sağlayacağını söyledi.

Tarafından kurulan Dünya Merkezi Mutfak Şef José AndrésGüney Kaliforniya'da seferberlik yaptığını ve bölgeye sandviç ve su sağladığını söyledi. Yardım kuruluşu, gönüllü şeflerin yemek dağıtmak için hazır olduğunu söyledi.

Los Angeles İtfaiye Teşkilatı Vakfı, orman yangını acil durum fonuna bağış çağrısında bulundu. Gelirler, itfaiyecilerin cehennemi kontrol altına alacak araç ve gereçlerle donatılmasında kullanılacak.

Los Angeles Bölgesel Gıda Bankası gıda bağışlarını ve gönüllüleri kabul ediyor.

Kaliforniya İtfaiye Vakfı, etkilenen sakinlere mali destek sağlamak için yerel itfaiye teşkilatları ve toplum kuruluşlarıyla birlikte çalıştığını söyledi. İnternet sitesine göre grubun Orman Yangını ve Afet Yardım Fonu, eyalet çapındaki yangın ve diğer felaket mağdurlarına doğrudan yardım ediyor.

Eyaletteki kar amacı gütmeyen kuruluşlardan oluşan bir koalisyon olan Kaliforniya Toplum Vakıfları Birliği, Palisades ve Eaton yangınlarından etkilenen insanlara yönelik yardım çalışmalarını koordine ediyor. California Toplum Vakfı, önceki felaketlerden sonra toplanan fonların evlerin yeniden inşasına, kaybedilen eşyaların kurtarılmasına ve zihinsel sağlık yönetimi gibi destek hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Los Angeles'taki Anderson Munger Ailesi YMCA, yiyecek, atıştırmalık, su, temel ve acil durum malzemeleri bağışı istiyor. Y, Instagram'da Koreatown lokasyonunda teslimatları kabul ettiğini duyurdu.

Daha

Leo Rocha

Leo Rocha, CBSNews.com'un dijital yapımcısıdır. Leo daha önce VICE, HuffPost ve Mic gibi yayın organları için yazmıştı. Genel ve son dakika haberlerini aktarıyor, çoğunlukla sosyal konulara ve eğlenceye odaklanıyor.