La Crips lideri, şantaj gibi hastalıklar için bir anti-gang aktivisti olarak tutuklandığını söylüyor

Mustafa

New member
La Crips Rollin'in 60'lı çetesinin iddia edilen lideri tutuklandı ve suçlandı

La Crips Rollin'in 60'lı çetesinin iddia edilen lideri tutuklandı ve suçlandı

03:52

ABD avukatı, kamu savcılığının Los Angeles karşıtı bir aktivist olarak iddia ettikleri Los Angeles Crips Crips'in alt kümesinin liderliğini tutukladı ve suçladığını söyledi.

“Büyük U” takma adı olarak da bilinen 58 yaşındaki Eugene Henley Jr. Mahkeme belgeleri, “Big U Enterprise” olarak bilinen “mafya benzeri bir organizasyon” olan daha büyük Los Angeles Crips'in Rollin 60 bölümünün önde gelen başkanı Henley'i suçluyor.

Adalet Bakanlığı, Henley'nin duyuru açıklandıktan sonra Çarşamba öğleden sonra araştırmacılara teslim olduğunu söyledi.

Henley, oğlunu izlediği ve gösterdiği bir gençlik futbol programı olan Clenshaw Cougars Instagram'da bir dizi video yayınladı. Los Angeles Chargers Linebacker Daan Henley'nin futbol kampı.

Rollin -60'ların iddia edilen müdürü, Rico davasından gelen iddiaları reddetti.

“Haberlerde tüm bu suçlamalara bakıyorum. LA'ya geri dönüyorum,” dedi Henley. “Bu gerçek bir kanıt olmayacak. Gerçek bir şey olmayacağım … şimdi karakterimi öldürmek için her şeyi söyleyin.”

ABD hukuk bürosu, atalar da dahil olmak üzere bir Los Angeles Crip Gang liderine karşı birkaç federal maliyet açıkladı.

Kcal Haberleri

Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında, hüküm süren ABD avukatı Joseph McNally, reklamcılık, sahtekarlık, şantaj, soygun, insan ticareti ve 2021'de ortaya çıkan rap müzisyenin öldürülmesi gibi bir dizi suçla suçlandığını söyledi.

Şikayette “Vey” olarak da bilinen 59 yaşındaki diğer iki sanık, 59 yaşındaki Sylvester Robinson ve “Bear Claw” olarak da bilinen Mark Martin de bahsedildi. Henley'nin ceza şirketlerinin üyesi olmakla suçlanıyorlar.

McNally, son dört yıl içinde federal yetkililerin Henley'nin ceza şirketleri hakkında bir soruşturma başlattığını söyledi. Soruşturma sırasında yetkililer, sosyal medya hesapları için görüşmeler, finansal belgeler, telefon kayıtları ve arama komutları topladı.

Mahkeme belgeleri, Henley'nin çetesinde sık sık şirketi ile çalışmak ve LA'daki şirketleri ve bireyleri korkutmak için kullandığını söyledi.

Henley hayır kurumunu kurdu ve federal yetkililerin bağışları zimmetine geçirdiğini ve bağışçıları aldattığını iddia ettikleri seçenekler geliştirdi. Mahkeme belgeleri, Henley'nin kurbanlarının bazılarının önde gelen ve tanınmış sporcuları içerdiğini söylüyor. O da suçlanıyor

“Topluluğumuza yardım etmekten başka bir şey yardım etmedim,” dedi bir Instagram videosunda. “Çılgın, ama kendime nüfuz edeceğim çünkü hiçbir şey yapmıyorum.”

Mahkeme belgeleri, Henley'nin Ocak 2021'de sadece “RW” olarak adlandırılan bir adamın öldürülmesinden sorumlu olduğunu iddia ediyor. Şikayette RW, UNEEK müzik, Henley ve Martin'in etiketi için imzalanan gelişmekte olan bir müzisyen olarak tanımlandı.

RW, ölüm kaydı müziği sırasında Las Vegas'ta bir yapımcının stüdyosundaydı. Mahkeme belgeleri, RW'nin daha önce kararlaştırılmış ve Henley'e karşı “diss şarkısı” kaydetmiş bir ödülü kaydetmediğini söyledi.

Henley ve Robinson'un RW ile yüzleşmek için Las Vegas'a gittikleri iddia edildi. Çölde RW cesedinin Interstate 15'ten izin vermekle suçlanacaksınız. Çift LA'ya döndüğünde, stüdyo çalışanlarına stüdyoda onlardan video materyallerini silmelerini emrettiği iddia ediliyorlar.

“Şirketi tanıtmak için Henley, COVID 199-Pandemy Yardım Kredisi için hileli bir başvuruda bulunduğunu iddia etti, burada UNEEK müziğinin 2019'da 200.000 dolarlık bir kârla aktif olduğunu iddia etti, ancak bu yıl kredi yetkisi tarafından diskalifiye edilmesi gereken 5.000 dolarlık bir kayıp yapmıştı” dedi. McNally.

Henley, Instagram görevlerinde sahtekarlık iddialarını reddetti.

ABD hukuk bürosunda Henley iddianameden hüküm giymişse, federal hapishanede yasal bir hapis cezasıyla karşılaşabileceğini söyledi. Eğer Robinson ve Martin iddianameden hüküm giymişlerse, federal hapishanede 20 yıllık yasal bir hapis cezasına çarptırılabilirler.

McNally, “Çetelerin ve organize suçların ortadan kaldırılması, Adalet Bakanlığı'nın en önemli önceliğidir. Bugünün suçlamaları ve tutuklamaları bu cezai kıyafete liderlik etmeyi amaçlıyor ve Los Angeles mahallelerini daha güvenli hale getirecek.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Savcılarımız ve kolluk ortaklarımızın çalışmaları için minnettarım.”

Haberler'ten daha fazlası

Chelsea Hylton

Chelsea Hylton, CBS Los Angeles için bir web yapımcısıdır. Güney Kaliforniya bölgesindeki yerel kırılma mesajlarını kapsar. Hylton daha önce Seattle'da NBC LA, Telemundo 52, Los Angeles Times ve Komo 4 News üzerinde çalıştı.