“Burada” Tom Hanks ve Robin Wright'ı nasıl tekrar bir araya getirdi?

Mustafa

New member
İlk kez birlikte rol alan Tom Hanks ve Robin Wright “Forrest Gump” 30 yıl önce “Forrest Gump”ın yönetmeni Robert Zemeckis'in yönettiği, senaryosu Eric Roth'un yazdığı “Here” filminde yeniden bir araya geliyorlar.

Film, Richard ve Margaret Young adlı bir çiftin onlarca yıldır aynı oturma odasındaki aşk ve kayıplarını konu alıyor, hayatlarının ve ardından gelen ailelerin gelişimini yakalıyor.

Tamamen aynı kamera açısından çekilen film, karakterlerinin hayatlarındaki ve dış dünyadaki değişimleri yakalıyor.

“Bu gerçekten geçerken meditasyon yapmaktır, her şey geçer. Ve hayatımızda sahip olduğumuz tek sabit şey değişimdir,” diyen Wright, Zemeckis'in bir yerin nesiller boyunca nasıl geliştiğine dair vizyonunu anlattı. “Hepimizin yaşadığı şey bu. Bu yüzden herkesin bu filmde bir veya 12 yönle özdeşleşeceğini düşünüyorum” dedi.

Hanks ve Wright, böyle sıra dışı bir projede tekrar birlikte çalışmaya istekli olduklarını söyledi.

“Bob olarak [Zemeckis] Wright, “Grubu tekrar bir araya getirmekten bahsettiğimde, kesinlikle evet diye düşündüm” dedi. “Ve dedi ki, ‘Bu daha önce hiç yapılmamıştı.’ Ben de, hadi gidelim, bir gezintiye çıkalım dedim. Ona çok güveniyoruz çünkü hayal gücü oldukça inanılmaz.

Hanks, karakterleri hayatlarının farklı aşamalarında gösteren kısa sahnelerle filmin yaklaşımının yeni bir oyunculuk tarzı gerektirdiğini söyledi.

“Bunu yaparken şaka yapıyorduk çünkü bu sahnelerin çoğu yalnızca iki dakika sürüyor ya da biliyorsunuz ve bizim işimiz onları mümkün olduğunca canlı ve gerçek kılmaktı. Ben de dedim ki, bak, işler sıkıcı olmaya başladığında Bob bir stegosaurus'un pencerenin önünden geçmesine izin verecek,” dedi Hanks.

Film, zamanın geçişini hissettiren sahnelerle Hanks ve Wright'ı farklı yaşlarda göstermek için ince dijital efektler kullanıyor.

Hanks, “Hayatımın farklı aşamalarından geçtiğimi ekranda izlemek hem tuhaf hem de derindi” dedi.

Wright ve Hanks, 60'lı yaşlarındaki genç, enerjik karakterleri canlandırmanın fiziksel taleplerinin zorlu olduğunu söyledi. Röportaj sırasında neşeli bir anda, koltuklarından atlayıp gençmiş gibi davranarak bir sahneyi yeniden canlandırdılar. Wright, “Her albüme gençlik enerjisini aşılamak zorundaydık ki bu göründüğünden daha zordu!” dedi.

Hanks, izleyicilerin neyi almak istediklerini umduğunu düşünürken şunları söyledi: “Umarım kendilerini görürler… Sinemaya giderim, karakterler hangi cinsiyetten olursa olsun veya hangi kültürle ilgili olursa olsun, “Ben”in bir yönünü isterim Orada mücadele ediyorum çünkü bunu yaptığımda sanki tamamen aynı şeyleri yaşıyormuşum gibi oluyor.”

“Here” 1 Kasım 2024’te vizyona girecek.

Daha

Analisa Novak

Analisa Novak, Haberler ve Emmy ödüllü “CBS Mornings”in içerik yapımcısıdır. Chicago'da yaşıyor ve program için canlı etkinlik yayını ve özel röportajlar konusunda uzmanlaşıyor. Analisa, ABD Ordusu gazisi ve Quinnipiac Üniversitesi'nden stratejik iletişim alanında yüksek lisans derecesine sahip.