Bob Dylan'ın sinemayla olan kalıcı aşkı

Mustafa

New member
Timothée Chalamet'in başrol oynadığı yeni Bob Dylan biyografisi “A Complete Unknown” Noel Günü'nde sinemalarda gösterime girecek. Tarihçi Douglas Brinkley'in bize söylediği gibi bu, Dylan ile sinema arasındaki uzun aşk ilişkisinin yalnızca son bölümü.

1940'larda ve 1950'lerde Minnesota'nın demir zengini maden kasabası Hibbing'de büyüyen Bob Dylan, uyumsuzluk veya toplumsal huzursuzluğa çok az maruz kaldı. Sinema hariç.

İlk aşıklarından biri ve ilk şarkılarından bazılarının ilham kaynağı olan Brigitte Bardot'yu ilk kez biri akrabalarına ait olan yerel tiyatrolarda gördü.

“Evet telefonum çaldı, durmuyordu
Başkan Kennedy beni arıyor
“Arkadaşım Bob, ülkenin büyümesi için neye ihtiyacımız var?”
“Arkadaşım John, Brigitte Bardot” dedim.
Anita Ekberg, Sophia Loren…”

– Bob Dylan'dan “Özgür Olacağım”

Genç Bob, The Wild One'da Marlon Brando'yu gördükten sonra deri bir ceket giydi. Yenilikçi rock 'n' roll müziğiyle gençlik melodramı “Blackboard Jungle”u izlediğinde bir arkadaşına şöyle dediği bildirildi: “İnsanlara kendimiz hakkında anlatmak istediğimiz şey tam olarak buydu.”

James Dean'i “Rebel Without a Cause”da görmek ona müziğindeki Soğuk Savaş'a uygunluğun prangalarına karşı koyma konusunda ilham verdi.

Dylan, New York'un Greenwich Village'ına vardığında dikkatini çeken uluslararası sanat filmleri oldu: Truffaut'nun “Piyanoyu Vur” filmi… Fellini'nin “La dolce vita”sı. Hedonist bir Roma'da boş yere tatmin arayan bir magazin gazetecisini konu alan bu film, Dylan'ın daha sonra söylediği gibi, “karnaval aynasındaki hayat gibi” görünüyordu.

Ancak Dylan'ın ilk büyük filmi yönetmen Sam Peckinpah'ın yönettiği Pat Garrett ve Billy the Kid filmlerinde küçük bir rol oynadı. Film klasik “Cennetin Kapısını Çalıyor” filminin ortaya çıkmasına neden oldu. Nobel Ödülü sahibien çok dinlenen şarkıdır.

Bob Dylan – Cennetin Kapısını Çalmak (Resmi Ses) itibaren
BobDylanVEVO YouTube'da

Müziği “The Big Lebowski”den “St. Vincent'tı.”

Dylan'ın aklında onlarca yıl kalan bir film vardı: Gregory Peck'in başrol oynadığı “The Gunfighter”. Peck, Dylan'ın 1986 tarihli destansı şarkısı “Brownsville Girl”de adını duyunca ona teşekkür etmek için onu aradı. Peck, 1997 yılında Dylan'a Kennedy Merkezi Onurunu takdim ettiğinde minnettarlığını yineledi.

Başrolünü muhteşem Timothée Chalamet'in üstlendiği yeni biyografik film A Complete Unknown, Dylan'ın canlandırıldığı ilk film değil. Ancak bu, Dylan ile filmler arasındaki kalıcı ve simbiyotik ilişkinin bir hatırlatıcısı… ve bu eşsiz Amerikalı sanatçının eserlerini yeniden ziyaret etmek için hoş bir bahane.

“A Complete Unknown” fragmanını izlemek için aşağıdaki video oynatıcıya tıklayın:

TAMAMEN BİLİNMEYEN | Resmi tanıtım | Projektör görüntüleri itibaren
ProjektörResimleri YouTube'da

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını Robert Marston üstlendi. Editör: George Pozderec.

Ayrıca bakınız:

Bob Dylan Merkezi: Bir Neslin Sesine Açılan Pencere

05:55

Daha