Bir veteriner laboratuvarı, üç aşı fabrikasının %80'ini yenilenebilir enerjiyle besleyecek

Zoe

New member
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik sağlam bir trend. Bu bağlamda Arjantin'in önde gelen yenilenebilir enerji şirketi Genneia ve hayvan sağlığına yönelik biyolojik üretime odaklanan Laboratorio CDV, bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. üç veteriner aşısı üretim tesisine %80 temiz enerji tedarikini öngören stratejik anlaşma, Pilar Endüstri Parkı'nda yer almaktadır.

Araştırma ve geliştirmede geniş çapta neredeyse 40 yıllık deneyime sahip, hayvan sağlığı için biyolojikCDV'nin çalışma alanlarına göre düzenlenmiş, standartlara uygun olarak tasarlanmış iki modern üretim tesisi bulunmaktadır. ulusal ve uluslararası kalite ve biyogüvenlik düzenlemeleri.

Her iki şirket arasındaki son ittifak, özel Yenilenebilir Enerji Vadeli Piyasası (MATER) sistemi aracılığıyla resmileştirildi. tesisleri için yedi yıl süreyle yeşil enerji tedarik sözleşmesiyenileme seçeneğiyle birlikte sunuluyor. Yenilenebilir enerji, rüzgar ve güneş santrallerinden oluşan bir dizi Genneia varlığından sağlanacak.

Puerto Madryn'deki Genneia Rüzgar Çiftliği.

Her iki santralin enerji tüketimi yıllık 6400 MWh olup, 17.225 Arjantin hanesinin ortalama tüketimine eşdeğer. Bu, tüketilen yaklaşık 5.120 MWh'nin yenilenebilir kaynaklı olduğu anlamına geliyor.

CDV, önlemeye odaklanan çok çeşitli ürün ve hizmetler sunarak birçok küresel pazarda mevcuttur. Portföyü şunları içerir: viral ve bakteriyel aşılar, şap hastalığı aşıları ve teşhis reaktifleri ve hizmetleri.

“2024 yılında iki santralimizin yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi ile çalışmasını sağlayacağız, 2023 yılında imzaladığımız yeşil enerji tedarik anlaşmaları sayesinde şirketimiz de bu çizgiye katılacak. 2025'te faaliyete geçecek üçüncü tesis geliştiriliyor. Bu, çevreyi korurken hayvan sağlığına fayda sağlayacak şekilde üretimi artırmamıza olanak tanıyacak. Uluslararası pazarların talepleri doğrultusunda üretim tesislerimizde sunduğumuz yüksek kalite standartları, kalitemizi güçlendiriyor. 'Tek Sağlık' kavramına bağlılıkinsan sağlığı, hayvan sağlığı ve ekosistem sağlığı arasındaki bağlantıyı tanıyan bir vizyon.” belirtilmiş Juan Roo – CDV Laboratuvarı Genel Müdürü.

CDV'nin Pilar Endüstri Parkı'ndaki faaliyet gösteren tesislerinden biri.
CDV'nin Pilar Endüstri Parkı'ndaki faaliyet gösteren tesislerinden biri.

Kurumsal, Düzenleyici ve Sürdürülebilirlik İşleri Direktörü Gustavo Castagnino ise | Genneia'nın ESG'si şunu ekledi: “Latin Amerika'nın en önemli hayvan sağlığı şirketlerinden birine yeşil enerji sağlayabilmekten gurur duyuyoruz. Bu eylem, aşağıdaki konularda giderek daha sağlam bir değişim içinde ilerlemeye devam etmemizi sağlar: Endüstriyel süreçleri karbondan arındırmak için yenilenebilir enerjiler”.

Genneia, CDV Plant 3'ün geliştirilmesine eşlik edecek

Laboratorio CDV, 80 milyon ABD doları tutarındaki bir yatırımın ardından, Pilar Endüstri Parkı içindeki 2025 yılının ilk yarısında faaliyete geçecek üçüncü genel aşı üretim tesisinin inşaatında ileri bir aşamadadır.

Bu yeni üretim alanı, dünya standartlarında tesis veya Dünya Klasında Üretimin uluslararası sınıflandırmasının belirlediği gereksinimler altında, aşağıdaki özellikleri benimseme vizyonuyla tasarlanmıştır: “yeşil endüstri” Tasarım, teknoloji ve yeniliği bünyesine katarak kaynakları optimize etmek ve verimli bir alana dönüştürmek üç ana sütun: inşaat, ekipman ve doğal kaynak yönetiminin verimliliği.

Genneia Güneş Parkı, San Juan eyaletinin Ullum şehrinde.
Genneia Güneş Parkı, San Juan eyaletinin Ullum şehrinde.

Juan Roô şunları söyledi: “Arjantin'in temiz enerji üretiminde lider şirketi olan Genneia'nın 2024 yılında tüm operasyonlarımızın %80'inin yenilenebilir enerji tüketiminden gelmesini sağlayarak sürdürülebilirlik yolunda sağlam bir adım attığımıza inanıyoruz. 1 GW kurulu güce ulaştı.

Ve şunları ekledi: “Bu birleşme şu anlama geliyor: çevresel emisyonların azaltılmasıŞirketin hâlihazırda Doğrulanmış Karbon Standardı (VCS) tarafından uluslararası düzeyde sertifikalandırılmış çok sayıda parkının bulunduğu yer. Bu, teslimat yapmanızı sağlar CO2 Emisyon Azaltma Sertifikaları ve şirketimiz sayesinde, karbon ayak izimizi azaltmayı başararak, çevresel emisyonları dengeleme veya iptal etme sürecini gerçekleştirerek üretken emisyonları dengeleyebileceğiz.”