Bir şirketle 3 yıl süren anlaşmazlığın ardından sendika işe dönmeyi kabul etti

Zoe

New member
Arjantin Cumhuriyeti Süt İşçileri Sendikası (ATILRA) sendikası, 3 yıl süren çatışmaların ardından SanCor'un kararına uyma kararı aldı ve bu ay içinde işlerine dönecekler.


ATILRA'nın şirketi kapanmanın eşiğine getiren doğrudan önlemler almasıyla birlikte son sekiz ayda sorun kritik noktasına ulaştı.


Ancak bu Cuma günü Sunchales, Santa Fe'de yapılan toplantıda sendikanın tutumu, Hector “Etín” Ponce(67), “iç destek eksikliği ve çatışmayı sürdürme marjının tükenmesi” sonucu ciddi bir değişim yaşadı.


Bu arada sonuç, SanCor ile sendika arasında aylardır devam eden çekişmenin sona erdiğini gösteriyor. Bir zamanlar Arjantin süt ürünleri pazarında lider olan kooperatif, şirketi ve ortaklarını kurtarmak amacıyla fabrikalarına yönelik ablukalarla ve üretimin dış kaynak kullanımıyla karşı karşıya kalmıştı.


Ancak kooperatifin sunduğu teklifin detayları henüz kamuya açıklanmadı ancak protestoya ilişkin kararlara katılan çalışanlara artık ekstra ücret ödenmeyeceği biliniyor.


Bu anlamda, farklı fabrikalardan altı sendika delegesinin adli kovuşturması sektördekiler arasında endişe yarattı ve ATILRA liderliğinin mücadele planını iptal etme kararını etkileyen ek bir faktör oldu.


Bu husus, hiçbir zaman gerçekleşmeyen, özel sermayeye olan güveni çevreleyen kalıcı belirsizliğe eklendiğinde, “iş kaynaklarını korumak için şirketle ilişkinin çözülmesi ihtiyacına” yol açtı.


1.500 SanCor çalışanı için düşmanlıkların sona ermesi “belirsiz bir bağlamda bir rahatlama ve iş istikrarının garantisi” anlamına geliyor.


Ancak SanCor son yıllarda önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı; taze ürün hattının bir kısmını terk etti, fabrikalarını kapattı ve günlük süt üretimini büyük ölçüde azalttı.


Son olarak süt ürünleri piyasası uzmanları, SanCor'un Artık üretimini artırmasına ve uzun vadeli varlığını sürdürmesine olanak tanıyacak sermayeyi çekme çabalarına yeniden başlamaya odaklanabilecek.. Bu, Arjantin süt endüstrisinin, sektördeki şirketlerin uyum sağlama ve hayatta kalma kapasitelerini test eden çok sayıda engel ve zorlukla karşı karşıya olduğu bir zamanda meydana geliyor.


Bu anlamda, Altı sendika delegesi hakkında adli kovuşturma Farklı fabrikaların sayısı sektördekiler arasında endişe yarattı ve ATILRA liderliğinin mücadele planını iptal etme kararını etkileyen ek bir faktör oldu.


Bu husus, hiçbir zaman gerçekleşmeyen, özel sermayeye olan güveni çevreleyen kalıcı belirsizliğe eklendiğinde, “iş kaynaklarını korumak için şirketle ilişkinin çözülmesi ihtiyacına” yol açtı.


ATILRA'nın alacağı karar ise çatışmanın bittiği yönünde spekülasyonlar yapıldığından çeşitli alanlarda bekleniyordu. 1500 SanCor çalışanı için, Düşmanlıkların sona ermesi, “belirsiz bir bağlamda bir rahatlama ve iş istikrarının garantisini” temsil ediyor.


Ancak SanCor son yıllarda önemli zorluklarla karşı karşıya kaldı; taze ürün hattının bir kısmını terk etti, fabrikalarını kapattı ve günlük süt üretimini büyük ölçüde azalttı.


Son olarak süt ürünleri piyasası uzmanları, SanCor'un artık üretimini artırmasına ve uzun vadeli varlığını sürdürmesine olanak tanıyacak sermayeyi çekme çabalarına yeniden konsantre olabileceğine dikkat çekti. Bu, Arjantin süt endüstrisinin, sektördeki şirketlerin uyum sağlama ve hayatta kalma kapasitelerini test eden çok sayıda engel ve zorlukla karşı karşıya olduğu bir zamanda meydana geliyor.


Atilra'nın açıklaması


“Sonunda bir teklif geldi. Her ne kadar taraflar uzun zamandır her iki tarafa da tüm çabayı sarf ederek çalışıyor olsalar da ve bu müzakere sonucunda bu teklif geldi ki, bunu açıkça belirtmekte fayda var, sorun çözülmediği için sadece ilk adımdır. henüz çözülmedi” diye ATILRA'nın açıklamasını açıklayarak başladı.


“Bu bir Genel hatlarıyla Çalışma Bakanlığına sunduğumuz dosyalarda yer alan şartları karşılayan şirketin belirli hedeflere ulaşması şartına bağlı teklifBu, herkesin zaten bildiği gibi, maaşların tamamının ödenmesi ve etkili istihdam sağlanmasının yanı sıra, ödenmemiş maaş farklarının talep edilmesinden başka bir şey değildir” diye ekledi.


Ponce'ye çalışmalarından dolayı teşekkür ettikten sonra metinde izlenecek adımlar vurgulandı: “Teklif koşullarla gönderildi, kabul yanıtı aynı zamanda anlaşma imzalanırken koordine edilmesi ve yansıtılması gereken belirli koşulları da gözetiyor. Bu yüzden bunu söylüyoruz ve ısrar ediyoruz. “sadece ilk adımdır.”


“Taraflar bir anlaşmaya vardıklarında ve herhangi bir öngörülemeyen durum yoksa, anlaşmayı imzaladıklarındaHaziran ayı içinde imza atılacak, çatışma halindeki tüm işçiler görevlerine devam edecek“, ekledi.