Bir grup soya fasulyesine atrazin, diklosulam, 2,4-D ve glifosat uyguladı ve şiddetli yağmurların ardından flumioksazin artı asetoklor ekledi: Fitotok

Zoe

New member
Emmanuel soruyor: Juan Carlos, 10/15 tarihinde soya fasulyesine yönelik bir partide 750 g atrazin, 30 g diklosulam, 2,4-D ve glifosat içeren bir başvuru yaptım. Uygulamanın ardından şiddetli yağış yaşandı. 11/15'ten itibaren ekim yapmayı planlıyorum ve yeni doğumları, özellikle de kırmızı yuyo'yu kontrol altına aldığımdan emin olmak için flumioksazin artı asetoklor ile başka bir uygulama yapmayı düşünüyorum. Fitotoksisite sorunları olabileceğini düşünüyor musunuz?

Juan Carlos Papa'nın yanıtı: Immanuel, görüyorsun, bu o kadar basit değil; Fitotoksisite sorunları, diğer faktörlerin yanı sıra yalnızca herbisitlerin değil aynı zamanda doz, toprak türü, uygulama öncesi ve sonrası çevresel koşullar, yönetim ve partinin geçmişi gibi birçok faktörün sonucudur.

Bir kombinasyon veya bu durumda olduğu gibi nispeten karmaşık bir dizi uygulandığında önemli bir koruma elde edilir, ancak aynı zamanda bir miktar fitotoksisite riski de vardır. Bitkiler genel olarak çevre koşulları uygunsa iyileşirler. Ayrıca, uygun olduğu durumlarda bunlar, kontrolün etkinliğine katkıda bulunan farklı etki mekanizmalarına sahip atıklardır.

Ancak belirttiğiniz gibi, kontrolü güçlendirmek için flumioksazin ile asetoklorun ikinci uygulamasının orta düzeyde bir risk oluşturduğuna inanıyorsunuz. Acil durum sırasında bol yağışlar, düşük sıcaklıklar ve su baskını ile birlikte meydana gelirse fitotoksisite belirtileri ortaya çıkabilir. Ayrıca atrazinin ekim sırasında bir miktar biyolojik aktiviteyi koruyabilmesi nedeniyle riski artırabileceğini düşünüyoruz.

Soya fasulyesinden önce atrazin kullanımının yaygın olmasına rağmen bu ürün için kayıtlı olmadığı, bunun da arıza veya hasarlara karşı yasal ve teknik teminat eksikliği anlamına geldiği unutulmamalıdır.

Agroconsultas, teknisyenler ve üreticiler arasında Bilgiyi #Demokratikleştirmeyi amaçlayan bir #İşbirlikçiDijitalTopluluktur.