Arpa hasadı 5 milyon tonla sona erdi

Zoe

New member
Buenos Aires Tahıl Borsası'nın (BCBA) Haftalık Tarım Panoraması (PAS) tarafından bu Perşembe günü bildirildiği üzere, arpa hasadı 5 milyon ton olarak gerçekleşti; bu, ilk tahmine göre 100.000 (%1,96) oranında bir azalmayı temsil ediyor.

“Son olarak arpa hasadı ulusal düzeyde tamamlandı ve son partiler tarım alanının güneyinde hasat edildi. Her ne kadar bazı sektörlerde hala ilerleme kaydedilecek olsa da bu, üretim öngörüsünü değiştirmiyor” dedi Buenos Aires kuruluşu.

Ulusal ortalama verim hektar başına 39 kental oldubir önceki kampanyanın 3,8 altında ve son 5 yılın ortalamasının 1,4 altında. Bu bağlamda, bu döngüde bir öncekine göre 50 bin hektar daha fazla ekim yapıldığını, 1.250.000 hektardan 1.300.000 hektara çıktığını hatırlamakta fayda var.

Her ne kadar Buenos Aires'in orta ve güneybatısında verimler ortalamanın üzerinde olsa da,Buenos Aires'in güneydoğusundaki rekoltelerin tarihsel ve başlangıçta tahmin edilenin altında kalması üretim hacmine zarar verdi. raporda açıklandığı gibi.

BCBA, “Ekim sonu ve Kasım başında normalin üzerindeki sıcaklıklar, ürün döngüsü sırasında yağışlardaki heterojenlik ve gecikmelere ek olarak daha düşük dolulukla sonuçlandı” dedi.

Buğday hasadında, uygun alanın %98,2'sini kapsayacak şekilde önceki haftaya göre %3,5 oranında ilerleme kaydedildi.

Ulusal ortalama verim hektar başına 30,4 kental olup, minimum 9 ve maksimum 47,3'tür.

Raporda, “Buenos Aires'in güneydoğusunda hasat edilen verimler tahminlerin altında değerler göstermeye devam etse de, tarım alanının tüm güney bölgelerinde hasat ilerledikçe ortalama verim artmaya devam ediyor” denildi.

Ancak nihai üretim hacmi özellikle bu bölgelerdeki hasadın gelişimiyle bağlantılı olacaktır.

Ayçiçeği konusunda kuzeydeki ilk hasat verileri hektar başına 20 kental'e yakın sonuçlar göstermeye devam ediyor.

Öte yandan, tarım alanının merkezinde, mahsulün neredeyse tamamı çiçeklenmeden itibaren görülüyor ve bazı izole mantar hastalıkları raporları da var. Tarım alanının güneyine doğru ise zıt durumlar gözlenmektedir.

Güneybatıda birkaç hafta boyunca yağmur yağmıyor ve %12'si özellikle sığ profilli arazilerde koşulların iyi ila kötü arasında olduğunu bildiriyor.

Buenos Aires'in daha iyi su kayıtlarına sahip güneydoğusu ise çoğu durumda normal ile iyi arasındaki koşulları koruyor.