Arjantin'de zeytin yetiştiriciliği bölgesel kalkınmayı teşvik ediyor ve kendisini dünyada konumlandırıyor

Zoe

New member
O Dünya Zeytin GünüBu haftanın 26'sı Salı günü düzenlenen konferansta, yıllık 30.000 ila 35.000 ton zeytinyağı üretimine ulaşan Arjantin zeytinciliğinin bölgesel ekonomiler için stratejik bir sektör olduğu tespit edildi. Dünyada Sızma Zeytinyağı üreten ilk on ülke arasında yer alıyorDünya üretiminde ortalama %1 paya sahiptir.

Zeytin yetiştiriciliği toplam Arjantin'de 70.000 verimli hektarArjantin Zeytinyağı Federasyonu'nun (FOA) 2023 yılında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, ekim alanı bakımından başlıca üretici iller şunlardır: Rioja26.000 hektarla; Aziz John18.000 adet ile Arjantin'in de ana üreticisi olan; Ve Catamarca ve MendozaHer ikisi de 13.000 hektardır. Arjantin, küresel zeytinyağı endüstrisindeki en önemli oyunculardan biri olarak yerini sağlamlaştırarak üretim ve ihracat açısından büyümeye devam ediyor.

Toplam yurt içi tüketim yılda 7.500 ila 8.500 ton arasında değişmektedir.kategorinin ana tüketici ülkelerinin tüketiminin çok altında: Kişi başına tüketim yaklaşık Yıllık 200 gram. Verileri boyutlandırmak için şunu dikkate almak önemlidir: Uruguay bu rakamı ikiye katladı ve Şili bir kiloya ulaştı. Akdeniz havzasında yer alan İspanya, İtalya, Tunus ve Türkiye gibi ülkeler ise 13 kilonun üzerindeyken, Yunanistan tüketimine ulaşıyor. kişi başı yıllık 22 kiloya kadar.

Yıllık 22.000 ile 24.000 ton (son 4 yılın ortalaması) arasında değişen üretim fazlası, Esas olarak ihracata yöneliktir.

Örneğin, And Dağları'nın eteğindeki San Juan ve La Rioja'da 2.000 hektardan fazla çiftliğe sahip SolFrut, Oliovita markası için sürdürülebilir tarım ve endüstriyel uygulamalar yoluyla yüksek kaliteli zeytinyağı üretiyor.

“Pazardaki yerimiz 25 yıllık yenilikçiliği, sürekli çalışmayı ve bölgesel ekonomilerin kalkınmasına yönelik güçlü bağlılık. “İstihdam yaratan, ihracatı artıran ve Arjantin'i küresel haritada konumlandıran stratejik bir endüstri olarak zeytin yetiştiriciliğini desteklemeye devam ediyoruz” yorumunu yaptı. Joseph ChediackSolfrut'un başkanı.

SolFrut endüstriyel tesisi, Kampanyanın devam ettiği 60 günde 45 milyon kilonun üzerinde meyve öğütme kapasitesien yüksek kalitede sızma zeytinyağının çıkarılması için en modern teknolojiye sahiptir. Anlık öğütme kapasitesi aşıyor Günlük 750.000 kg meyveyaklaşık 4 işleme olasılığına eşdeğerdirGünde 0 kamyon.

SolFrut'u tanımlayan temel özellikler, üretim süreçlerinin entegrasyonu ve sıkı kalite standartlarına uygunluktur. Sıkı üretim mühendisliği ve lojistiğinin geliştirilmesi sayesinde hasat ile işleme arasındaki süre en aza indirilir. Bu yüzden, Nihai ürün 24 saatten daha kısa bir sürede elde edilir; bu, ham maddeye gösterilen özen sayesinde besinsel ve organoleptik özelliklerin korunmasına olanak sağlar..

“Bizim sürdürülebilirlik taahhüdü Önemli olan sadece nasıl ürettiğimiz değil, aynı zamanda çevreye nasıl özen gösterdiğimizdir. İleri teknolojiler ve kaynakların verimli kullanımı, bölge ekonomilerinin kalkınmasına katkıda bulunurken aynı zamanda yüksek kalitede ürünler sunmamıza olanak sağlıyor” diye konuştu. Sofya Chediackendüstri müdürü.

SolFrut otuz yıldan fazla bir süredir Cuyo bölgesine 100 milyon dolardan fazla yatırım yaptıYeni bir fraksiyonlama tesisi ve ilave 700 hektar fıstık ekimini kapsayacak genişleme planıyla 2025 yılına kadar toplam 112 milyon dolarlık yatırıma ulaşacak.

Şu anda Yılda 3.850.000 şişe paketliyorlarfarklı formatlarda yurt içi ve ihracat pazarlarında pazarlanmakta ve dünyanın en zorlu pazarlarına toplu olarak tedarik edilmektedir.

Amiral gemisi markanız Oliovita, Expoliva (İspanya) ve EVO-IOOC (İtalya) gibi yarışmalarda 235'ten fazla ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür.. Marka, Classic, Mediterranean ve Gourmet gibi karışımlar, Arbequina, Changlot ve Coratina gibi çeşitler ve organik yağı ve Nisan ayında hasat edilen erken zeytinlerden yapılan sınırlı sayıda Aprile gibi premium seriler dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ayrıca gelecekte Akdeniz diyetine ait daha fazla ürünün eklenmeye devam edeceği balzamik sirkeyi de piyasaya sürdü.