ABD süt endüstrisi gibi tarımdan göçmen üzerindeki kamyona kadar -labor

Mustafa

New member
Bu hikaye, tedarik zincirinden tedarik zincirindeki tedarik zincirindeki masaya giden bir CBS raporunun bir parçasıdır. 9 Mart Pazar günü saat 9'da Haberler'de yayınlanacak.

Petaluma, California
– El Salvador'dan Manuel Castro, Kaliforniya'daki piyasa lansmanında önemli bir rol oynuyor.

“Bu bir süreç ve bu süreçte günde 24 saat … tatil yok,” dedi Castro Haberler'e.

Castro yaklaşık 30 yıldır Kaliforniya'da yaşıyor ve 2009'da ABD vatandaşı oldu. Bu gün, nihayet 24 saat içinde dükkanlara girmeden önce bir işleme tesisine getirilen bir tanka yaklaşık 5.000 galon süt davet ediyor.

Castro, son yirmi yılda sütlü yollar filosuna dönüşen mütevazı başlangıçlara sahip bir şirket olan Moga Transportation için çalışıyor.

“Neredeyse 90 kamyonumuz var,” dedi Harwinder Singh Brar, eşi ile Moga Taşımacılığıyla Gill'in sahibi ile sahibinin sahibi.

Ulaştırma İstatistikleri Bürosu'na göre, her yıl üç milyardan fazla tondan fazla tarım ürünü ABD'ye taşınıyor ve kamyonlar bu yükün çoğunu giyiyor.

Brar, 1998'de ilk kez saha hokeyi takımı ile ABD'ye gelen Hindistan'dan bir Punjabi -Sik. Eve dönmek yerine, kendi ülkesinde karşılaştığı dini zulüm nedeniyle kaldı ve sığınma aradı.

Bazı çalışanları on yıldır şirkette. Brar, iyi muamele gördüklerinden emin olmaya çalıştığını söylüyor.

“Şey, bu benim ailem,” dedi Brar. “Sen bir çalışan değilsin. Sen bizim için bir ailesin.”

Brar, kamyonun göçmen emeğine bağlı olduğunu söylüyor. Endüstrinin onsuz “geçiş” olacağını tahmin ediyor.

Gill, “Şey, taşımacılık düşecekti çünkü şimdi öncelikle göçmenler.” Dedi. “Çok değişti.”

Trump yönetimi başladı Büyük bir prosedür Göç için. Süt üreticileri için çalışan bir grup olan Ulusal Süt Üreticileri Federasyonu tarafından yapılan bir araştırma, göçmen geçmişi olan işçilerin ortadan kaldırılmasının perakende satışta süt fiyatlarında bir artışa yol açacağını göstermektedir.

Wisconsin Milchbauer Geçen ay geçen ay Haberler'e anlattı Çiftlikteki çalışmaların yaklaşık% 90'ının göçmenler tarafından yapılması.

Çiftçi John Rosenow, “Amerikalıları işi yapmak için işe alsaydım, muhtemelen kişi başına yılda yaklaşık 100.000 dolar ödemek zorunda kalacaktım ve bu fiyata haftada sadece 40-50 saat çalışacaklardı.” Dedi. “Tabii ki Amerikalılara istedikleri kadar ödeyemedim.”

Castro şöyle diyor: “Bu çok çalışmakla ilgili. Bu insanlar uyanıyor, sabah iki, sabah biri dışarı çıkıyorlar. Geceleri 11, 10 civarında bittiklerini biliyorsunuz. Süt durmuyor. Durmuyor.”

Daha