80 Yaşındaki Louisiana Öğretmeni Hayatının Sürpriziyle Karşılaşıyor: “Dualar Kabul Oldu”

Mustafa

New member
Bu segmentin sponsorluğunu Canva üstleniyor ve Haberler Brand Studio tarafından sunuluyor.

Popüler lise kimya öğretmeni Frances Shaw, 2012 yılında Louisiana, Lafayette'deki Northside Lisesi'nden emekli oldu. Ancak geçen yıl 80 yaşındaki öğretmen eksikliği nedeniyle işe geri döndü.

“80 yaşındaki birini kim işe alır diye düşünüyordum. Aslında onur duydum. Shaw, “Tüm gücümle geri dönüyorum” dedim.

Öğretmen Frances Shaw, Lafayette, La'daki Northside Lisesi'ndeki onur toplantısı sırasında katılımcılar tarafından tebrik edildi.

Fotoğraf: Leslie Westbrook/The Acadiana Advocate

Bayou'da ortakçı olarak doğan Shaw, 1972'de daha önce çoğunluğu beyaz olan Northside Lisesi'nin entegrasyonuna yardımcı olmak için işe alınan ilk siyah eğitimcilerden biri oldu.

Öğrenciler için Shaw sadece bir eğitimci değil, aynı zamanda bir kurumdur.

“Ben, tabiri caizse, patlatıcıyım. Shaw, “Eğer onlara hayallerini gerçekleştirmeleri için ilham verebilirsem yatırımım gerçekleşmiş demektir” dedi.

Öğrenciler Shaw'a ve onun nasıl kalıcı bir izlenim bıraktığına dair sayısız hikaye paylaştılar.

Mya adındaki bir öğrenci, Shaw'a seçimlerde oy vermek için sandık başına gidecek benzini olmadığını söylediğini hatırladı. Böylece Shaw, vatandaşlık görevini yerine getirmeye yetecek kadar benzini deposuna koyabilmesi için ona 5 dolarlık bir banknot verdi.

Başka bir öğrenci A'zeviel, Shaw'un 52 yıllık öğretmenlik mesleğinin nesillere nasıl yayıldığına dair yorum yaptı.

“Bütün antrenörlerimize ders verdi. Anneme öğretti. Aileme ders verdi ve herkes onun harika bir öğretmen olduğunu düşünüyordu” dedi A’zeviel.

peşin ödeyeceğim

Lafayette yerlisi CBS Haber muhabiri David Begnaud, öğretmen Frances Shaw'a, onuruna yapılacak bir miting sırasında 25.000 dolar alacağı haberini veriyor.

Shaw'un öğrencilerine olan yorulmak bilmez bağlılığını kutlamak için, CBS Haber yazarı David Begnaud ve “CBS Mornings” – mevcut ve eski Northside Lisesi öğrencilerinin biraz yardımıyla – hayatını değiştirecek hediyeler aldığı bir moral mitingine ev sahipliği yaptı.

Shaw odaya girdiğinde öğrenciler tezahürat yaptı. Shaw, “Ah, beni yakaladın!” diye bağırdı.

“Ah, harika. Müthiş. Seni seviyorum. Hepinizi seviyorum” dedi Shaw öğrencilere.

Mitingde, eski Louisiana Eyalet Senatörü Gerald Boudreaux ve Dr. Louisiana'nın yüksek öğrenim komiseri Kim Hunter Reed, “Louisiana hazinesi” adını verdikleri Shaw'a bir sertifika verdi. Daha sonra Lafayette Belediye Başkanı ve Başkan Monique Blanco Boulet, 14 Kasım 2024'ün Fransa Shaw Günü olarak belirleneceğini duyurdu. Herkes alkışlarken Shaw gözlerindeki yaşları sildi.

Ancak sürprizler bununla bitmedi.

Öğretmen Frances Shaw katılımcılarla dans ediyor.

Çevrimiçi bir dijital tasarım platformu olan Canva, Shaw'un hikayesini duydu ve ona 25.000 dolar verdi. Büyük çeki kabul ederken Shaw'ın çenesi düştü. Şirket ayrıca, Shaw'un kendi topluluğuna diğer insanlara yardım etmek için 75.000 dolar dağıtmasına olanak tanıyacak Frances Davis Shaw Topluluk Etki Fonu'nu oluşturmak için de ilham aldı.

Lafayette Paris'teki okullara yatırım yapmayı amaçlayan Okullarımızı Sevin Vakfı da Northside Lisesi'ne 100.000 dolar bağışladı. Duyuru, Shaw'un birbirlerine beşlik çakan öğrencilere işaret etmesiyle neşeli bir dansa yol açtı.

“Teşekkür etmek yeterli değil. Bilirsiniz Vikingler, birlikte oynarız, birlikte dua ederiz ve bazen bazı şeyler için gerçekten çok dua ettiğiniz ve bunların gerçekleşmediği için dualarınızın yanıtlanmadığını düşünürsünüz. Ama size her zaman söylediğim gibi dualar bu şekilde cevaplanır ve uzun yıllardır bizim cevabımız da budur. Bu güzel.”

Shaw, öğrenciler, personel ve konuklar Cupid Shuffle ile birlikte kutlama yaptı. Cupid Shuffle'ın arkasındaki şarkıcı-söz yazarı Bryson Bernard'ın, Cupid sahne adıyla performans sergilediği, Northside Lisesi'ne gittiği ve Shaw'un eski öğrencilerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Jennifer Earl bu rapora katkıda bulunmuştur.

Haberler'den daha fazlası

David Begnaud

David Begnaud, bir Haberler katılımcısıdır ve daha önce New York City merkezli “CBS Mornings”in kıdemli ulusal muhabiri olarak görev yapmıştır.