70 yaşında, zorlu bir bölgedeki üreticilere olan bağlılığıyla önemli bir takdir topladı.

Zoe

New member
Antonia Ochandorena'nın hikayesi basit ama 70 yaşında kazandığı bu alandaki azim ve bağlılığı yansıtıyor. Kırsal Sendikacılık kategorisinde Lía Encalada'nın tanınmasıArjantinli Kırsal Kadınlar (MRA) tarafından birkaç gün önce Arjantin, Brezilya, Uruguay ve Şili'den önde gelen 300 kadını Santa Fe şehrinde bir araya getiren 1. Uluslararası Cinsiyet ve Kırsallık Forumu çerçevesinde sunuldu.

Ochandorena, Río Negro eyaletinin kuzey ucundaki Río Colorado'da doğup büyüyen iki erkek ve iki kadın dört kardeşten ikincisidir. Üretimle bağlantısı beşikten geliyor: Anne tarafından büyükanne ve büyükbabası meyve yetiştiricisiydi ve baba tarafından büyükanne ve büyükbabasının nehrin Pampas tarafında La Adela'da bir sığır tarlası vardı. Çocukluğundan beri hem hayvanlara hem de elma, armut, şeftali ve erik yetiştiriciliğine aşinaydı.

Yetmişli yılların başında Ticaret okulunda okuduktan sonra bir erkek kardeşinin yanında Toptan meyve standı açmak için Bahía Blanca'ya taşınmaya karar verdim Buenos Aires'in o önemli şehrinin pazarında. “Kendi meyvelerimizin yanı sıra üçüncü şahısların meyvelerini de sattık. Kendisiyle diyalog içinde olduğu yılları şöyle anlatıyor: “İnsanlarla uğraşmayı ve özellikle çiftlikte üretilenleri satmayı seviyordum.” Clarín Kırsal.

Ticari kanal ve tüketicilerle temas halinde onlarca yıl süren öğrenme süreci yaşandı, ta ki 2000 yılında amcalarının ölümünden sonra sahayı miras alarak kendilerini tamamen üretime adamak için pazar tezgahını kapatmaya karar verene kadar. Birkaç kurak yılın ardından ve tarladaki verim kaybının ardından meyve cazip bir kârlılık sağlamayı bıraktı, bu nedenle kardeşler Bu faaliyeti bırakıp hayvan yetiştirmeye odaklandılar.

Amcalar bir yetiştirme çiftliğinin dolambaçlı yolunu izleyerek kırsal bölgeyi terk etmişlerdi. O bölgede çok az anneniz olabilir çünkü kırsal bölge çok kuraktır, fazla yüke dayanamaz. Bugün dört Ochandorena kardeş birlikte yaşıyor ve kendilerini sütten kesip yaklaşık 200 kiloya sattıkları buzağı üretimine adamışlar. VE Meyve yetiştiriciliği yapılan çiftlikte battaniyeli sulama altında mısır üretimi yapılıyor.nehirden hendeklerden gelen su ile. Yakın zamana kadar tahılları satıyorlardı ancak son yıllarda kuraklığa dayanabilmek için tahılları çiftliklerine vermeye başlamak zorunda kaldılar.

“İki yıldır çok büyük bir kuraklık yaşıyoruz, daha 10 gün önce yağmurlar yağmaya başladı. Otumuz olmadığı için çiftlik ölümleriyle mücadele ediyoruz” diye anlatıyor üretici. Bölgedeki üretimin gelişmekte olduğu zorlu ortamda, Antonia on yıl önce ticaret birliğine katılmaya karar verdi. Önce üye, sonra sekreter ve son olarak beş yıl boyunca Güney Pampa Kırsal Birliği'nin ilk kadın başkanıdır. Artık görev süresi doldu ama yeniden aday olacak. “Bana oy verirlerse kalacağım” diyor.

“Öğrendiklerinizi üreticilere ulaştırmak ve onların durumlarını iyileştirmek, çözüm bulmakla ilgili. Örneğin hükümetle toplantılara gitmek, yapılması gereken her şeyi öğrenmek. Ben basit bir insanım, pek ders çalışmadım ama İl halkıyla, Senasa halkıyla iyi ilişkiler kurmayı başardığımı düşünüyorum… Ben her zaman üreticilere el vermeye çalışıyorum.” özetlemekte ve derneğinin diğer şeylerin yanı sıra kendi hayvan sağlığı laboratuvarını kurmayı başardığını yorumlamaktadır. “Boğalarda PCR, ineklerde bruselloz yapıyoruz. Kırsal kesimde buna sahip olan çok az kişi var” diyor.