2025 için anahtar olarak finansman, teknoloji ve kuşaktan kurtulma

Zoe

New member
Yıl sonunda, 2025'e tarım sektörünü eleştirel bir kavşakta yer alan tekrarlayan zorluklar sunulmaktadır. İklim değişikliği ve ulaşılmasına izin veren somut politikalar oluşturma ihtiyacı Ekonomik yaşayabilirlikten ödün vermeden çevresel sürdürülebilirlik Hala acil bir önceliktir.

Sektörün kırılganlığı, Karbonlanmış tarıma geçiş. Bakü'deki son polis sırasında finansmandaki ilerlemelere rağmen, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticilerin baskın olduğu gelişmekte olan ülkelerde kaynaklar yetersiz kalıyor. Bu bağlamda, yeniden seçimi Donald Trump, küresel iklim gündemine belirsizlik ekliyor. Ana iklim finansörlerinden biri olarak ABD, önceki yönetimi sırasında olduğu gibi katkılarını önemli ölçüde azaltabilir. Paris Anlaşması'ndan öngörülebilir bir çıkışa ek olarak, iklim müzakerelerinin durgunlaşması ve Joe Biden hükümeti tarafından üstlenilen çeşitli taahhütlerin gözden geçirilmesi veya iptal edilmesi muhtemeldir. Buna ek olarak, çok taraflı müzakerelerde bir ayrımcılık sürecine daldırılabiliriz ve yeni yönetimin, özellikle sektörler gibi sektörlerde enerji maliyetlerindeki artıştan sorumlu olan Yeşil Yeni Anlaşma gibi temel politikaları iptal etmeye karar vermesi muhtemeldir. tarım gibi.

Tarım arazilerinin genişlemesinin artık uygulanabilir olmadığı açık olduğunda, artan gıda talebine ve sürdürülebilir üretimine nasıl yanıt verilir? Artan gıda talebini karşılayan iklim ve ekonomik sürdürülebilirliği entegre eden üretim modelleri geliştirmek önemlidir. Bu gerektirir Sürdürülebilir yoğun yönetim sistemleriileri teknolojiler ve verimli uygulamalar tarafından desteklenmektedir. Benimsenmesi Yeni Teknolojiler ve kırsal uzatma Bir kolaylaştırıcı olarak, 2025 yılında tarım sektörünün geliştirilmesi için kilit faktörler olmaya devam edecekler. Sayısallaştırma Bu dönüşümde merkezi bir rol oynar ve hava durumu verilerini, toprak koşullarını ve sulama sistemlerini entegre eden yıkıcı teknolojilerin kullanımını kolaylaştırır. Kullanımı yapay zekaotomasyon Ve Veri analiziiklim zorluklarını ele almak, gıda güvenliğini garanti etmek ve küresel talep artışına yanıt vermek temel olabilir.

Bununla birlikte, bu araçlar doğru uygulanmasını ve benimsenmesini kolaylaştıran sağlam bir yapı gerektirir. Bu rol kırsal uzatma. Kırsal uzatma sadece bir eğitim süreci değil, aynı zamanda bir Anahtar strateji böylece küçük ve orta ölçekli üreticiler yeni sürdürülebilir teknolojilerin ve uygulamaların faydalarını anlar ve en üst düzeye çıkarır. OECD verilerine göre, Latin Amerika ve Karayipler'de (ALC), dokuz işçiden sadece biri OECD ülkelerinde% 50'ye kıyasla bir tür yıllık eğitim almaktadır. Her ne kadar tarımsal eğitim ile ilgili spesifik veriler sınırlı olsa da, bazı ülkelerde çiftliklerin% 80'inin küçük çiftçilere karşılık geldiği, birçoğu yüksek kayıt dışı koşullarda, teknik hizmetlere ve teknolojilere erişimi zorlaştırdığı tahmin edilmektedir. Bu biçimlendirici eşitsizlik, Latin Amerika tarım sektörünün verimliliğini ve rekabet gücünü doğrudan etkiler.

Dinamik ve sürekli gelişen bir tarım sektöründe, güncellenmiş bilgi edinilmesi eski tekniklerin yerini almak, doğal kaynakları optimize etmek ve sürdürülebilir üretimi garanti etmek için gereklidir. . Tarımsal Eğitim Sadece verimliliği güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla iklimsel esnekliğe katkıda bulunur ve hem miktar hem de kalite açısından uygun gıda arzını sağlar.

Zorluklardan bir diğeri kuşak rölesi tarım sektörü. Durum, çiftçilerin üçte birinden fazlasının 65 yılı aştığı ve birçok aile işletmesinin haleflerden yoksun olduğu AB'den farklı olsa da. ALC'de süreç farklıdır. Aile tarımında ve paralel olarak, sektörde genç nesilleri koruyabilecek kırsal kalkınma programlarının eksikliğini gözlemliyorsunuz. Bu, diğer ekonomik sektörlere göç eden gençler için fırsatları azaltır. Aile çiftliklerinin düşük gelirleri ve çiftçinin sınırlı sosyal statüsü, uzun ve az uyarlanmış öğrenme süreçleri gerektiren yeniliklerin riskini ve benimsenmesini engeller.

Özetle, bu zorlukları ele almak için sadece tarımsal faaliyetleri değil, aynı zamanda sağlık, altyapı ve sosyal, ekonomik, çevresel ve enerji faktörlerini de dikkate almalıyız. Bu nedenle, gıda zincirlerinin farklı aktörleri, şunları içeren tutarlı kamu politikaları talep etmelidir: Sürdürülebilir teknolojiye yatırım ve yeni nesiller içeren programlar Uzun vadeli sektörün uygulanabilirliğini garanti etmek.