2019'da UPS sürücüsünün vurularak öldürülmesi olayında 4 MDPD memuruna yönelik suçlamalar bekleniyor

Mustafa

New member
UPS şoförü Frank Ordonez'in üvey babası, silahlı saldırıda öldürülmesinden yıllar sonra adalet istiyor









UPS şoförü Frank Ordonez'in üvey babası, silahlı saldırıda öldürülmesinden yıllar sonra adalet istiyor

02:04


MIAMİ – Miami-Dade polisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2019'daki bir silahlı çatışma sırasında bir UPS sürücüsü ile yoldan geçen bir kişinin ölümcül şekilde vurulmasıyla ilgili olarak dört memurunun büyük jüri tarafından suçlanmasını beklediklerini söyledi.

UPS sürücüsü, Frank Ordonez27, polisle iki araba hırsızı arasındaki çatışmada öldü. Saldırı, Broward County'nin Miramar kasabasındaki işlek bir yolun ortasında meydana geldi.

5 Aralık 2019'da Ordonez, Coral Gables'taki bir kuyumcu mağazasını soyduktan sonra kamyonunu çalan Lamar Alexander ve Ronnie Jerome Hill adlı iki adam tarafından rehin alındı. Miami-Dade İlçesinden Broward İlçesine kadar polisi kovalamaya yönlendirdiler.


Takip, UPS teslimat kamyonunun Miramar Parkway'deki bir kavşakta yoğun trafiğe girmesiyle sona erdi.

Araçlarından inen polis memurları, yoldan geçenlerin araçlarını siper alarak, silahlarını çekerek kamyona yaklaştı.

Saniyeler sonra bir dizi silah sesi duyuldu. Çeşitli kurumlardan toplam 20 memur, çalınan UPS kamyonuna ateş açtı. Üç düzineden fazla el ateş edildi.

Şüpheliler Alexander ve Hill, Ordonez ve yoldan geçen Richard Cutshaw ile birlikte öldürüldü.

Ordonez'in ailesi olaya karışan memurların hesap vermesini istiyor.

“Adalet şu anda bizim için sorun değil çünkü bir hukuk davasını ve temyizi kaybettik… ve bize henüz tarih vermeyen büyük jüriyi bekliyoruz. Yani bizim için adalet yok” dedi Ordonez'in üvey babası Joe Merino.

Polis Yardımseverleri Derneği Pazartesi günü bir bildiri yayınlayarak, yaklaşık beş yıl sonra bu memurların karar vermeleri için yalnızca birkaç saniyeleri olan bir şeyden dolayı suçlanıyor olmalarından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Açıklamada şöyle devam edildi: “Bröward County'deki memurlar üzerinde, Bölge Savcılığı'nın bir memuru aktif bir tetikçiye cevap vermemekle suçlaması ve şimdi de memurları aktif bir tetikçiye cevap vermemekle suçlaması tüyler ürpertici bir etki yarattı.” “Süreç ilerledikçe izleyeceğiz ve memurlarımızı savunacağız.”

İddianamede yer alması beklenen memurların isimleri henüz belirlenmedi.



Haberler'den daha fazlası




CBS Miami'nin takımı




CBS Miami ekibi, size CBSMiami.com'daki içeriği getiren deneyimli gazetecilerden oluşan bir gruptur.